Gå til sidens hovedinnhold

Bygger for unge flyktninger

Artikkelen er over 5 år gammel

EIDSKOG: Kommunestyret i Eidskog går inn for å bygge en ny bolig på Skotterud for fem enslige mindreårige flyktninger.

Samtidig tar kommunestyret høyde for å bosette ytterligere fem unge flyktninger på litt sikt. Bofellesskapet skal organiseres innenfor enhet for oppvekst og i avdeling for barnevern og driftes gjennom enhet for helse i avdeling for boligtjeneste, heter det i vedtaket.

Kommunen vil inngå «samarbeid med lokale lag og foreninger med tanke på inkludering i lokalsamfunnet». Hvor den nye boligen er tenkt oppført, er stemplet unntatt offentlighet.

LES OGSÅ: Vil likevel bosette flere flyktninger.

– Saken er foreløpig på planleggingsstadiet, og vi vil også søke tilskudd fra Husbanken, sier ordfører Kamilla Thue.

Den første boligen er ment å huse fem unge flyktninger. Om de neste fem skal bo i en ny eller en omgjort bolig, er ikke bestemt.

– Vi tar ett steg av gangen, vi vet ikke hva framtida vil bringe når det gjelder ankomster til landet. Det viktige er at vi har et godt tilbud til dem som kommer. Vi sier at vi vil bygge en bolig for fem i første omgang, og at vi er åpne for å bosette ytterligere fem, sier Thue.

I 2015 kom det 5300 enslige mindreårige asylsøkere til Norge og 31.000 asylsøkere totalt. I 2016 er tallet langt lavere for alle aldersgrupper av asylsøkere.

Kommentarer til denne saken