Derfor var gleden stor blant ansatte, ordfører og aksjonsledere når Hydro på Magnor bidro med en sjekk på 100.000 kroner til TV-aksjonen og UNICEF. Egentlig er summen mye større for Hydro bidrar med 100.000 kroner fra alle de 11 produksjonsstedene de har i Norge.

Dermed bidrar Norsk Hydro med 1,1 millioner kroner til årets TV-aksjon.

– Vi er glade for å kunne bidra til arbeidet med å gi barn og unge, som er rammet av krig og konflikt, mulighet til utdanning. Barna representerer håp for framtida, sier blant annet konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro i en pressemelding.

– Hvordan føles det å gi 100.000 kroner til UNICEF?

– Det synes vi var veldig, veldig hyggelig! Det å gi 100.000 kroner er veldig mye penger, men det går til en god sak. Jeg kan bare oppfordre alle andre bedrifter til å komme med et bidrag. Det er også herlig at Hydro bidrar med så mye penger på et område hvor man får igjen så mye for pengene. Derfor er det ekstra hyggelig å bidra med disse pengene, sier administrerende direktør ved Hydro på Magnor, Henrik Futtrup.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

 

– Kan disse pengene fra Hydro være starten på noe som kan være en vellykket innsamlingsaksjon for våre region?

– Ja, det er jo det det er, dette er jo en unik start! Helt fantastisk! Når man får en sånn start på 100-tusen da er lista lagt, sier aksjonsansvarlig Uno Arnesen, og legger til at det er ikke alle som kan bidra med sånne beløp.

– Men vi er takknemlig for hvert bidrag, sier han.

– Dette er en drømmestart, så all ære til Hydro. Vi er så stolt og glade så Bjørg (Dyblie) og jeg vi feiret litt i går og er kjempeglade for den starten årets innsamlingsaksjon har fått lokalt, sier ordfører Kamilla Thue.

Hun sier at kommunen behandlet aksjonen i forrige uke.

– Vi har pleid å gi én krone per innbygger, men nå har vi satt summen til 15 tusen kroner, og god over fordoblet denne summen, sier ordfører Thue.

– Dette kan bli en kjempefin innsamlingsaksjon for Eidskog, sier Bjørg Dyblie som er aksjonskoordinator for Eidskog kommune.

De var alle enige om at det kan vel neppe være et bedre formål enn å gi penger til barn i krigsherjede områder.