Gå til sidens hovedinnhold

Ei Varmestue og et godt måltid for trengende

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: Et sted å stikke innom for varme, mat og sosialt samvær. Menigheten og Frivilligsentralen samarbeider om den nye Varmestua.

– Vi ønsker å gå et tilbud til dem som faller utenfor. Vi har både rusmisbrukere og andre som ikke driver med de tradisjonelle aktivitetene, og nå fant vi ut at vi ønsker å gi dem et tilbud. Vi kaller det ei Varmestue, og det gir assosiasjoner til dem som ikke har det så greit, sier Solveig Petra Hansen i Grue Menighetsråd.

Sammen med Grue Frivilligsentral blir det nå Varmestue annenhver torsdag, med oppstart allerede om ettermiddagen 26. september. Varmestua blir i Frivillighetens Hus på Kirkenær.

– Vi ser for oss et varmt måltid, kaffe og noe å bite i og sosialt samvær dersom de ønsker det. Kanskje sitte og snakke, høre på musikk eller spille brettspill. Det skal ikke være noen terskel for å komme hit, sier Solveig Petra Hansen.

Hun tror det blir lagd ei god betasuppe til den første Varmestua.

– Det ble drevet noe lignende tidligere, Hjerterom. Nå ønsker vi å dra i gang et tilbud til denne gruppen igjen, og så får vi se hvor stort oppmøtet blir. Vi har i allefall fått signaler om at det kan være et behov, sier Hansen.

Hun forteller at det blir lagt ut invitasjoner hos NAV, legekontorene og på kommunen.

– Alt dette gjøres på frivillig basis, og menighetsrådet betaler for maten og litt husleie. Blir det populært, får vi som om vi spør butikkene om litt sponsing, sier Hansen.

Kommentarer til denne saken