– Vi ønsker å gå et tilbud til dem som faller utenfor. Vi har både rusmisbrukere og andre som ikke driver med de tradisjonelle aktivitetene, og nå fant vi ut at vi ønsker å gi dem et tilbud. Vi kaller det ei Varmestue, og det gir assosiasjoner til dem som ikke har det så greit, sier Solveig Petra Hansen i Grue Menighetsråd.

Sammen med Grue Frivilligsentral blir det nå Varmestue annenhver torsdag, med oppstart allerede om ettermiddagen 26. september. Varmestua blir i Frivillighetens Hus på Kirkenær.

– Vi ser for oss et varmt måltid, kaffe og noe å bite i og sosialt samvær dersom de ønsker det. Kanskje sitte og snakke, høre på musikk eller spille brettspill. Det skal ikke være noen terskel for å komme hit, sier Solveig Petra Hansen.

Hun tror det blir lagd ei god betasuppe til den første Varmestua.

– Det ble drevet noe lignende tidligere, Hjerterom. Nå ønsker vi å dra i gang et tilbud til denne gruppen igjen, og så får vi se hvor stort oppmøtet blir. Vi har i allefall fått signaler om at det kan være et behov, sier Hansen.

Hun forteller at det blir lagt ut invitasjoner hos NAV, legekontorene og på kommunen.

– Alt dette gjøres på frivillig basis, og menighetsrådet betaler for maten og litt husleie. Blir det populært, får vi som om vi spør butikkene om litt sponsing, sier Hansen.