33-åring kjent skyldig i Bråten-drapet i Oslo


OSLO 20021118
23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje utenfor Nordahl Bruns gate 22 i Oslo. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har kjennskap til Bråtens bevegelser i løpet av kvelden, dvs søndag 17.11.02 og fram til han ble funnet knivstukket kl 0050 mandag 18.11.02.
Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT

OSLO 20021118 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje utenfor Nordahl Bruns gate 22 i Oslo. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har kjennskap til Bråtens bevegelser i løpet av kvelden, dvs søndag 17.11.02 og fram til han ble funnet knivstukket kl 0050 mandag 18.11.02. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lagmannsretten har kjent en 33 år gammel mann skyldig i knivdrapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo sentrum i 2002.

DEL

Mannen er i tillegg til forsettlig drap også kjent skyldig i forsøk på grovt ran, melder NRK.

I tingretten ble den tiltalte dømt til fengsel i ti og et halvt år for å ha drept vålergutten, men han anket dommen. Straffeutmålingen i lagmannsretten blir klar senere.

Drapet var lenge en av de store uløste drapsgåtene i Norge. I 2016 førte nye analyser av DNA-spor til et gjennombrudd i den da 14 år gamle saken. DNA-sporet ble funnet på en knivslire på åstedet hvor 23 år gamle Bråten ble funnet drept med et 6,5 centimeter dypt knivstikk i brystet.

Sporet førte til at en nå 33 år gammel mann ble pågrepet i november samme år. Som følge av hans forklaring ble også en annen mann pågrepet dagen etter. De to var henholdsvis 18 og 16 år gamle da Bråten ble drept på vei hjem til sin bolig i Nordahl Bruns gate i Oslo sentrum.

• Les også: Tostrup Bråtens far: – Jeg har vært lettet helt siden de ble arrestert

Bråten-drapet: Moren fikk siste ord i rettssaken 

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags