Stakk av fra politikontroll på Skarnes og var på vei ut på E6 i feil kjøreretning – her har politiet krasjet inn i bilen med vilje

– USKADET: Føreren i bilen som ble påkjørt av politiet er fraktet til Ullevål.

– USKADET: Føreren i bilen som ble påkjørt av politiet er fraktet til Ullevål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SØR-ODAL/ULLENSAKER: Politiet opplyste først at føreren (19) var kritisk skadet. Etter nærmere undersøkelser fremstår han som uskadet, oppdaterer de.

DEL

(Romerikes Blad) Kollisjonen skjedde i avkjøringsrampa i E6s nordgående retning ved Shell-stasjonen på Kløfta i 02-tida natt til fredag.

«Politiet har forsettlig kjørt på en bil i det kjøretøyet var på vei ut i motgående kjøreretning på E6. Bilen hadde stukket fra politikontroll i Skarnes. Passerte også spikermatte uten å stanse. Spesialenheten er rutinemessig varslet.»

Det skriver Øst politidistrikt på Twitter natt til fredag. De la til at sjåføren av bilen var kritisk skadet og fraktet til Ullevål sykehus. Passasjeren i bilen er uskadd og fraktet til Ahus.

Klokka 05.03 oppdaterer politiet med følgende melding på twitter:

«Fører fremstår uskadd etter å ha blitt undersøkt av helse».

Jourhavende politiadvokat, John Ivar Johansen i Øst politidistrikt sier til RB i natt at det var en 19 år gammel mann og en 17 år gammel gutt i bilen.

– Hvilke vurderinger ble gjort da politiet valgte å kjøre inn i bilen?

– Jeg kan ikke si annet enn at det var en vurdering operasjonssentralen og den aktuelle patruljen gjorde i den situasjonen, sier Johansen.

– Var bilen stjålet?

– Det vet jeg ikke, svarer politiadvokaten.

Det var en patrulje fra Øst politidistrikt som kjørte inn i bilen etter at den hadde kommet over fra nabodistriktet. Ingen politibetjenter skal ha blitt skadet i kollisjonen. Skarnes ligger 40 kilometer unna ulykkesstedet.

KRITISK SKADET: Føreren i bilen som ble påkjørt av politiet er fraktet til Ullevål med kritiske skader.

KRITISK SKADET: Føreren i bilen som ble påkjørt av politiet er fraktet til Ullevål med kritiske skader. Foto:

Artikkeltags