Fikk én time om E16 med samferdselsministeren

STOR DELEGASJON: Samferdselsminister Jon Georg Dale (i midten med slips) fikk fredag besøk av en stor delegasjon som ville snakke om E16.

STOR DELEGASJON: Samferdselsminister Jon Georg Dale (i midten med slips) fikk fredag besøk av en stor delegasjon som ville snakke om E16. Foto:

OSLO: I én time fikk en tung delegasjon fra distriktet lagt fram viktigheten av en rask E16-avklaring.

DEL

– Et godt møte med en engasjert samferdselsminister Jon Georg Dale, oppsummerer en fornøyd stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp).

– Både Frp, Høyre og Venstre i fire kommune og fem fylkeskommuner var representert. Vi ber om mye, men skal få til en rask rullering av porteføljen til Nye veier med E16.

Foruten stortingsrepresentantene Tor André Johnsen og Kristian Tonning Riise (H) fra Hedmark, deltok også stortingsrepresentant Nils Aage Jegstad fra Akershus (H), som er medlem av transport- og kommunikasjonskomiten, Johan Aas, leder av Innlandet Frp, Liv Gustavsen, leder av Viken Frp,  og lokalpolitikere fra Kongsvinger, Sør-Odal, Nes og Ullensaker.

– Bakgrunnen for møtet fredag er at vi ønsker å legge press på regjeringen slik at E16 kan realiseres, sier Eli Wathne, 1. vararepresentant til Stortinget og sentral Høyre-politiker i Kongsvinger.

Johan Aas forteller at statsråden hadde merket seg at NHO sentralt ønsker en rask avklaring. Trioen er også glad for at nesbuen Liv Gustavsen var veldig klar på vegne av Viken Frp.

– Fikk dere noen klare svar?

– Nei, men Dale må som stasråd ta med innspillene og få saken forankret i regjeringen. Han hadde allerede snakket med partileder Siv Jensen om saken, hun var nylig i Kongsvinger, forteller Tor André Johnsen, Eli Wathne og Johan Aas.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags