– Vi ber pent om folk har mulighet til å hente fortløpende, for her er det trengsel!

De er ikke de eneste med post i butikk som har problemer med plassen om dagen. Black Friday og Black Week er årsaken til at det nå er overfylt med pakker fra Posten og Post Nord.

Flere lokale facebook-poster fra butikker som har pakkeutlevering, ber om at folk henter pakkene sine fortløpende, og at de ikke «samler opp» om de venter på mange pakker. Det er rett og slett ikke mer plass mange steder, så det kan bli både kaotisk og trangt.

Vel inne hos Jostein og Heidi på Extra Festningen skjønner vi godt hva som menes. Her står traller med pakker som betjeningen ikke har rukket å skanne inn og fått plassert, og hyller og også gulvplass er fylt med pakker i alle størrelser som er klare for henting. Det er mildt sagt fullt, og det kommer bare mer.

(saken fortsetter under bildet)

– Jeg har inntrykk av at det er enda større pågang i år en i fjor på denne tida. Det begynte i forrige uke, med Black Week og Black Friday. Mange benytter seg av tilbudene og handler på nett, og det merker vi veldig godt nå. Og slik vil det nok fortsette fram til jul, da all julegavehandlingen framover kommer i tillegg, sier butikksjefen.

Extra festningen har nettopp ominnredet i butikken og fått litt bedre plass til pakker, men det blir allikevel mer enn fullt.