4-0.

Det ble til slutt litt for mange i sekken til at man med en hvis realisme kan håpe på at Kongsvinger klarer å slå tilbake mot Sandefjord på Gjemselund lørdag. Å hente opp et par mål ville helt klart vært innenfor rekkevidde. Tre kanskje. Men fire? Det blir mildt sagt krevende.

KIL-trener Eirik Mæland og hans overraskelseslag – som har levert så strålende i høstsesongen – har imidlertid ikke gitt opp. Selvsagt har de ikke det. Kampen er jo bare halvspilt. De kommer garantert til å gi det et realt forsøk.

«Vi kan ikke legge oss ned og gi opp. Spillerne fortjener å gi seg selv og supporterne en bedre avslutning på en god sesong, og vi skal gi Fotball-Norge et helt annet inntrykk av oss selv gjennom 90 minutter på Gjemselund kommende lørdag», sa Mæland etter kampen.

Kaptein Harald Holter var midt oppi skuffelsen klar på at KIL er kapable til å sjokkere på Gjemselund:

«Ingen må tro at vi har gitt opp! Ingen ting er umulig.»

Og det har han naturligvis rett i. Fotballmirakler har skjedd før. Alle som har et favorittlag sitter på en historie om en kamp da alt håp var ute, før det plutselig skjer noe som i forkant oppleves fullstendig usannsynlig. Som å hente opp en 4-0-ledelse mot et antatt bedre fotballag.

Etter all sannsynlighet skal KIL måle krefter med Start, Sogndal og Fredrikstad også neste år. Det var ikke så mye i bortekampen mot Sandefjord onsdag som tilsier at laget skal slå tilbake med en brakseier hjemme nå. Men det er ikke avgjort. Ikke helt. Det er ingen gitt å vite hvordan denne kampen utvikler seg før den er spilt. Drømmen lever, så vidt det er.

Vi håper folk møter opp i tusenvis for å se hva årets KIL-lag kan få til i sesongens siste kamp. Om ikke vi får mirakelet vi drømmer om, fortjener dette KIL-laget en sesongavslutning foran fulle tribuner. Etter en trøblete start har de gitt oss fin fotball, sterke resultater og en drøm om noe virkelig stort. Det er slikt fotballfans lever for.