Karpe Diem støtter dommer fra Kongsvinger

Lillestrøm  20160925.
Eliteserien fotball 2016: Lillestrøm - Sogndal (1-2). Dommer Svein-Erik Edvartsen forklarer situasjonen som fører til rødt kort og straffespark til pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Lillestrøm 20160925. Eliteserien fotball 2016: Lillestrøm - Sogndal (1-2). Dommer Svein-Erik Edvartsen forklarer situasjonen som fører til rødt kort og straffespark til pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det har stormet rundt dommer Svein-Erik Edvartsen de siste dagene. Nå får han støtte fra flere hold - blant annet et klapp på skuldra fra rap-duo.

DEL

Dommer Edvartsen havnet i begivenhetenes sentrum da Frode Kippe ble utvist i annen omgang av eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Sogndal. Etter kampen ble det voldsomme diskusjoner rundt om Edvartsen hadde vist ut feil mann.

TV-bildene kunne tyde på at Kippes midtstopperkollega Marius Amundsen begikk den mest alvorlige forseelsen forut for utvisningen, men dommer Edvartsen sto på sitt. Han beskyldte LSK-spillerne for å opptre kynisk og utvise manglende forståelse for fair play.

BAKGRUNN: Dommer Edvartsen beklager Åråsen-uttalelser

Stabæk-støtte

Dagen etter kampen varslet Lillestrøm at de ville kontakt NFF i sakens anledning og på bakgrunn av dommerens uttalelser.

Dommeren fra Hamar la seg også flat for uttalelsene sine.

– Lillestrøm har selvsagt sin fulle rett til å legge inn protest, og jeg burde aldri ha sagt det jeg sa i «kampens hete» etter kampslutt. Som dommer skal jeg uttale meg om egne prestasjoner på banen. Jeg vil derfor beklage mine uttalelser overfor LSK, sa Svein-Erik Edvartsen.

Nå får han imidlertid støtte fra flere hold – ikke nødvendigvis for uttalelsene i etterkant, men for måten han forsøkte å løse saken på ute på banen.

Stabæk-leder Inge André Olsen støtter dommeren og lar seg ikke imponere over det han kaller "strutsetaktikk" fra LSK-spillerne.

– For å si det veldig enkelt: Det Edvartsen uttaler står jeg 100 prosent inne for. Begge vet at de kan bli utvist, og hvis de ikke vil at feil mann skal bli det, så er det på tide å åpne kjeften og gi beskjed, sier Olsen til VG.

Støtte på sosiale medier

På sosiale medier har flere også kastet seg på.

Fotballskribent i Josimar, Lars Johansen skriver følgende på Twitter: «Edvartsen kunne ha reagert bedre. Men det er liksom helt krise nå fordi en dommer for en gangs skyld sa akkurat det som falt ham inn.»

Også rapduoen Karpe Diem gir Edvartsen en støttende melding: @edvartsen stå på, bro, skriver de.

Sliter veldig med å se hva annet Edvartsen gjorde i Lillestrøm enn vise fornuft og ha ryggrad. Bra dømt!, skriver Christian Wilde.

Østlendingen har vært i kontakt med Edvartsen, som ikke vil kommentere noe rundt støtten han nå får.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken