Vaktmester dømt for overgrep mot barneskoleelev

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 40-årene fra Romerike er dømt til fengsel i seks år for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente på en barneskole der han arbeidet som vaktmester.

DEL

Overgrepene som mannen nå er dømt for fant sted på skolen – der jenta var elev og mannen var ansatt. De fleste av overgrepene skal ha skjedd inne på et teknisk rom på skolen i perioden august 2011 til juni 2012.

Vaktmesteren har hele tiden nektet straffskyld for at overgrepene skal ha funnet sted.

– Han har anket dommen på stedet, sier forsvarer Jørund Lægland til rb.no.

Hjalp til med vaktmesteroppgaver

Jenta kom i kontakt med vaktmesteren to år tidligere da hun ofte var borte fra skoletimene, og han tok kontakt for å høre hvordan hun hadde det.

Senere hjalp hun fornærmede fra tid til annen med vaktmesteroppgaver, noe som ble forklart i retten med at hun likte fysisk arbeid.

Etter noe tid begynte vaktmesteren å bli mer påtrengende og stilte intime spørsmål, før det første overgrepet skjedde i slutten av sjette klasse da han befølte og kysset henne.

25–30 overgrep

Ifølge dommen forklarte fornærmede i retten at hun ble utsatt for mellom 25 og 30 overgrep gjennom sjuende klasse.

Da overgrepene startet var hun kun 12 år gammel, men fylte 13 i løpet av dette skoleåret.

I tingretten forklarte hun også at hun ofte mottok 50 kroner etter overgrepene før de gikk hver til sitt.

Henvist til behandlingshjem

Etter det siste overgrepet brøt den fornærmede jenta kontakten med mannen, og fra mai 2012 og ut skoleåret fikk hun hjemmeundervisning. Siden ble hun henvist til et ungdomspsykiatrisk behandlingshjem for atferdsvansker og depresjon.

Det var først i 2015 at hun fortalte om overgrepene som hadde skjedd, og samme år ble saken anmeldt til politiet.

Da RB omtalte tiltalen i fjor fortalte bistandsadvokat Gunhild Lærum at jenta hadde båret på saken i lang tid før hun fortalte noen om overgrepene.

– Noe som ikke er helt uvanlig i slike saker, sa hun.

Det kom også fram at den unge jenta hadde hatt og har det vanskelig som følge av overgrepene.

Trodd i retten

Øvre Romerike tingrett fant derimot mannen skyldig etter tiltalen og han ble dømt til seks års fengsel. Han er også fradømt retten til å inneha en vaktmesterstilling som innebærer kontakt med barn og unge.

Mannen må også betale oppreisningserstatning på 200.000 kroner til fornærmede.

– Jeg er svært fornøyd med resultatet. Endelig er min klient trodd. Hun er en modig ungdom som har trosset flere systemer, og nå er hun hørt, sier jentas bistandsadvokat, Gunhild Lærum, til Romerikes Blad.

Artikkeltags