Gå til sidens hovedinnhold

Minken Fosheim (62) er død

Artikkelen er over 3 år gammel

Skuespiller Minken Fosheim (62) døde natt til torsdag på Lovisenberg sykehus etter en tids sykdom, med sine nærmeste rundt seg, opplyser familien.

Fosheim har spilt på mange av landets teatre, og har deltatt i humorserier for NRK og andre TV-kanaler. Hun var i mange år en av våre viktigste litteraturformidlere for unge og voksne i ulike radioformater.

Mest kjent er hun kanskje for litteraturprogrammet «God Bok» som gikk på NRK på 1980- og 1990-tallet. Minken Fosheim etterlater seg ektemann og to sønner.

I 1992 tok Fosheim fatt på sitt livsverk, Minkens Barne- og Ungdomsteater, der flere generasjoner har fått prøve seg i små og store dramaformater.

– Hensikten har aldri vært å oppdra skuespillertalenter, men å gi barna trygghet i egne liv, med den viktige lærdommen om samarbeide og respekt for de andre, skriver familien i en pressemelding.

Fosheim har også gitt ut flere bøker og plater, deriblant serien om våre største komponister, som startet med utgivelsen av platen og boken «Eventyret om Mozart».

Minken Fosheim var bror til musikeren Lage Fosheim, som døde i 2013.

 

Kommentarer til denne saken