Tidligere Ap-topp Hans Kristian Amundsen er død

BLE FUNNET OMKOMMET: Hans Kristian Amundsen (58) er død. Her er han avbildet på arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo.

BLE FUNNET OMKOMMET: Hans Kristian Amundsen (58) er død. Her er han avbildet på arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tidligere Ap-statssekretær og redaktør Hans Kristian Amundsen er død, 58 år. Han døde under en joggetur ved hjemstedet i Finnmark søndag kveld.

DEL

Amundsen ble meldt savnet rundt klokken 19 søndag da han ikke kom hjem fra en joggetur, skriver VG.

– Nå er alt mørkt. Vår elskede pappa og kjæreste døde i går. Han dro ut på en joggetur i går formiddag og kom ikke tilbake. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal leve videre uten deg, men du vil være med oss hver dag. Vi elsker deg uendelig høyt, min kjære, skriver kona, Karen Marie Berg, på Facebook.

Politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og soldater fra Porsangmoen ble satt inn i letingen søndag.

– Den savnede er dessverre funnet omkommet nord for Skoganvarre. Vedkommende ble funnet av letemannskap, meldte Finnmark politidistrikt sent søndag kveld.

Stoltenberg: – Det er ufattelig og dypt tragisk

Jens Stoltenberg var sammen med Hans Kristian Amundsen så sent som sist helg. Nå har han mistet en nær venn.

– Det er ufattelig og dypt tragisk at Hans Kristian Amundsen er død. Jeg tenker på barna og Karen Marie, sier Stoltenberg.

Han kaller Amundsen «helstøpt» som politisk menneske og sosialdemokrat, med en enestående evne til å formulere viktige budskap.

– Hans Kristian og jeg var nære venner. Vi møttes i AUF på 1970-tallet, og vi jobbet sammen på Statsministerens kontor. Hans rolle 22. juli 2011 og i tiden etter betød mye for hvordan Norge håndterte terrorangrepet og tragedien som fulgte. Samarbeidet Hans Kristian og jeg hadde i denne tiden, var avgjørende for meg personlig, og vi har vært svært nære siden, sier Stoltenberg.

– Sist helg var Hans Kristian og jeg sammen og hadde en fin kveld, forteller han.

Amundsen var statssekretær for Arbeiderpartiet ved Statsministerens kontor fra 2011 til 2013, mens Jens Stoltenberg var statsminister. Han var Stoltenbergs taleskriver etter terrorangrepene 22. juli 2011.

Artikkeltags