Elevene i Nord-Odal fikk møte prest og kriseteam da de kom på skolen

SNAKKET OM SORG: Mandag morgen hadde elevene ved Nord-Odal ungdomsskole en felles samling. Gutten som ble funnet død i Elverum fredag bodde tidligere i Nord-Odal (bildet er tatt ved en annen anledning)

SNAKKET OM SORG: Mandag morgen hadde elevene ved Nord-Odal ungdomsskole en felles samling. Gutten som ble funnet død i Elverum fredag bodde tidligere i Nord-Odal (bildet er tatt ved en annen anledning) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

NORD-ODAL: Ungdomsskolen i Gardvik ivaretar elevene etter det tragiske dødsfallet til en tidligere klassekamerat og venn.

DEL

– Elevene begynte dagen med et eget program der psykososialt kriseteam, prest, skoleledelse og rådmannen var til stede, forteller ordfører i Nord-Odal, Lise Selnes.

Fredag ble en 13-åring funnet død sammen med sin far i en bolig i Elverum. Ut fra omstendighetene og funn på åstedet er politiets hovedteori at det dreier seg om drap og selvdrap.

– Vi mener at det er mannen som har tatt livet av sin sønn og deretter seg sjøl, forteller politiet.

Gutten har tidligere bodd i Nord-Odal, og det var derfor behov for oppfølging ved Nord-Odal ungdomsskole mandag morgen.

Under samlingen ble elevene kjent med hvordan de kan få hjelp og mulighet til å snakke om den tragiske hendelsen.

– Det ble pratet om sorg, og om hvordan alle reagerer ulikt. Mange får tanker rundt det som har skjedd, og det er viktig å prate med noen, sier Selnes, som minner om at helsesøster og miljøarbeider på skolen er tilgjengelige for samtaler i tiden framover.

Søndag kveld ble det holdt åpent hus for alle i Sanitetens hus i Mo. I tillegg til kommuneledelsen var prest og psykososialt kriseteam til stede også her.

– Rundt 100 personer møtte opp søndag. Det som har skjedd er helt forferdelig. Det er et sjokk for oss alle, og det er godt å kunne være sammen i en slik stund, sier ordfører Selnes.

Både familie og venner av 13-åringen og andre innbyggere var samlet i Sanitetens hus.

– Jeg tror folk fikk en følelse av trygghet og samhold, og jeg opplever at folk har mye omsorg for hverandre. Det ble en fin stund, avslutter Lise Selnes.

Mo kirke vil holde åpne dører mandag ettermiddag og tidlig kveld.

– Rommet er tilgjengelig for alle til stillhet og ettertanke, bønn eller klage, sorg eller fortvilelse, skriver Den norske kirke i Nord-Odal på egen Facebook-side.

Guttens familie i Nord-Odal får tilbud om hjelp fra kriseteam.

Navnene til de to døde er foreløpig ikke frigjort.

– Avgjørelsen er tatt i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Politiet vil fortsette med undersøkelser og innhente informasjon om hva som skjedde rundt dødsfallene til mannen i 40-årene og sønnen.

Artikkeltags