– Det viktigste er å komme seg ut

UT PÅ TUR, ALDRI SUR: DNT Finnskogen har fått med seg flere hjelpere.  Fra venstre: Kjersti Lundgren, sykepleier, Aud Inger Olstad, Frivilligsentralen, Gro Blåka, DNT Finnskogen, Ottar Delerud, Kongsvinger Røde Kors og Anne Margrethe Ekren, NaKuHel.

UT PÅ TUR, ALDRI SUR: DNT Finnskogen har fått med seg flere hjelpere. Fra venstre: Kjersti Lundgren, sykepleier, Aud Inger Olstad, Frivilligsentralen, Gro Blåka, DNT Finnskogen, Ottar Delerud, Kongsvinger Røde Kors og Anne Margrethe Ekren, NaKuHel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: – Vi vil lage et alternativ til dem som har problemer med å komme seg ut.

DEL

DNT Finnskogen har fått med seg andre frivillige organisasjoner til å organisere det nye tilbudet «Aktiv i 100 – med hvilepuls». Hver fredag formiddag skal man gå på tur i nærområdet med oppmøtested Langelandhjemmet.

– Målet er å lage et typisk lavterskeltilbud for deltakere som ønsker korte og langsomme turer sammen med turvenner. Dette vil være et tilbud for eldre – både de som bor på institusjon eller hjemme – eller andre med noen fysiske begrensninger, understreker Gro Blåka, leder i DNT Finnskogen, og Anne Margrethe Ekren.

Planen er å komme i gang i mai, og at tilbudet vil foregå på fast basis i hvert fall til og med september.

Trenger turvenner

– Det sentrale er å hjelpe til slik at folk kommer seg litt ut. Tanken er at endel av tida vi er sammen også skal inneholde en tur i kantina ved Langelandhjemmet, der vi skal ha det hyggelig. Dersom været er for dårlig til å gå på tur, legger vi heller hele samlingen til kantina. For variasjonens skyld er planen også at vi av og til setter opp buss for å ta en spasertur et annet sted enn i selve byen.

For å hjelpe deltakerne ønsker arrangørene også å komme i kontakt med såkalte turvenner. Det vil si litt sprekere mennesker som har ledig tid, og som kan tenke seg å bistå rent praktisk på turene.

Det finnes allerede en gågruppe som endel av «Aktiv i 100»-tilbudet med mellom 15 og 40 deltakere ukentlig.

Men det nye tilbudet blir tilpasset deltakere med visse fysiske begrensninger.

Møte opp og hjelpe til

– Tilbudet om turvenner er noe vi vil organisere og koordinere gjennom frivilligsentralen. Vi håper at flere vil melde seg, og det er ikke slik at man i så fall må stille opp hver gang. I utgangspunktet handler det ikke om annet enn å møte opp og hjelpe til på turene, men det kan tenkes at noen av de minst mobile deltakerne også trenger bistand til å bli hentet hjemme også. Da er det mulig vi spør en turvenn om assistanse, sier Aud I. Olstad i Kongsvinger frivilligsentral.

Artikkeltags