På onsdag publiserte Norges Ishockeyforbund uttaket til Innlandet og Romerikes JU17 regionslag.

Der dominerer Kongsvinger og Storhamar med 14 spillere fra de to klubbene alene. Med åtte lokale jenter fra vårt distrikt har Kongsvinger flest spillere på regionslaget.

Norgesmesterskapet for regionslag holdes også i Kongshallen 1.–3. april. Klubben og hallen er vertskap da over 100 unge hockeyjenter med lagledere og andre kommer til byen og skal overnatte på hotell. Fire av fem regioner har meldt sin ankomst.

(Saken fortsetter under bildet)

Et nikk til klubben

To kamper fredag og fire kamper lørdag og søndag lover om god underholdning i Kongshallen hele helga. Og Kongsvinger vil stille sterkt med åtte jenter i vårt regionslag.

For Emma Fladmo (15), Thilde Lillenes-Taftø (14) og Pernille Sørli Løvlie (15) fra Kongsvinger er det et nikk til klubben at åtte jenter er tatt ut på regionslaget.

– Vi er jo gode da. Det går jo også på trenerne og hvordan vi trener. Treningshverdagen vår er bra med tre-fire økter hver uke og vi kjenner hverandre godt, sier Emma, Thilde og Pernille, som gleder seg til å vise fram hjemmebanen sin.

(Saken fortsetter under bildet)


Kongsvinger har en rekke talenter på jentesiden, noe som illustreres av åtte jenter på regionslaget. Det store spørsmålet er om det kommer et seniorlag de kan strekke seg etter.

Klubben har sendt en rekke unge talenter til andre klubber opp gjennom årene, og mange av de unge jentene ser mot NTG-tilbudet på Lillehammer.

– Vært kult med damelag

Emma Fladmo er én av de åtte som er tatt ut på regionslaget. Hun skal også begynne på NTG Lillehammer til høsten og blir nok et talent som antakeligvis forsvinner utenfor rekkevidden til Kongsvinger.

– Det hadde jo vært kult å ha fått et damelag her. Nå forsvinner jo jeg til Lillehammer, men det er jo ikke utenkelig at jeg hadde vendt tilbake etter hvert hvis klubben hadde et seniorlag for damer, sier Fladmo.

14 år gamle Thilde Lillenes-Taftø fra Kongsvinger mener det er det på tide med Kongsvingers første damelag i ishockey.

– Det hadde jo vært veldig gøy for det hadde blitt Kongsvingers første. Også kunne vi kanskje hentet hjem gamle talenter som kanskje hadde ønsket å løfte klubben opp.

Utfordringen i å forme et seniorlag for damer ligger i antallet jenter. Det er det store problemet, skal vi tro Fladmo, Lillenes-Taftø og Løvlie.

Trenger flere spillere

– Vi er for få, rett og slett. Vi er akkurat så det holder til kamp nå med U16. Det er to rekker med en målvakt, og man trenger tre rekker skal det være noe seniorlag, sier Fladmo.

Får laget skade på målvakten vår så har de ikke noe lag.

Jentene er imidlertid sikre på at hvis alle ideer og drømmer blir til realitet, ville det første kvinnelige seniorlaget gjort fra seg i for eksempel første divisjon.

– Hadde vi fått nok spillere og noen gamle talenter vender hjem så hadde vi blitt å regne med, sier jentene.

Daglig leder i Kongsvinger ishockey Kim Deinoff forklarer til Glåmdalen at U16 laget har vært gode i rekrutteringen sin. Han er ikke overrasket over at Kongsvinger dominerer regionslaget.

– Jeg er helt overbevist om at jentemiljøet vårt og gode treninger har gitt oss så mange gode spillere.

Deinoff håper at de gode kullene kan være starten på noe enda større.

– Ser hva det kan gi oss

– Vi har ikke vært like flinke de siste årene til å fylle opp, dessverre. En av de store oppgavene våre går på rekrutteringen. Det gjelder både gutter og jenter. En målsetting i seg selv er å fylle opp de jentelagene vi har slik at det kan bli noe på toppen. Vi ser jo hva det kan gi oss.

Han forteller til Glåmdalen at det jobbes mot et damelag allerede neste sesong.

– Neste sesong jobber vi for at det skal være et damelag på Kongsvinger. Vi må se om vi er mange nok, og vi vil nok trenge hjelp fra andre klubber.

Det vurderes fortløpende eventuelle kandidater til slikt samarbeid. Etter det Glåmdalen erfarer kan én av klubbene være Storhamar.

– Vi vurderer et par alternativer for samarbeid. Med et utgangspunkt at det laget skal være på Kongsvinger, sier Deinoff.