Mann knivstukket i Oslo

En mann er sendt til sykehus med skader etter at han ble stukket med kniv inne i en leilighet på Sinsen i Oslo. Mannen framsto som alvorlig skadd, opplyser Oslo politidistrikt. En person er pågrepet.

Politiet varslet om hendelsen klokka 3.56 natt til lørdag og rykket til stedet med flere patruljer. Den skadde mannen i 20-årene hadde banket på hos en naboleilighet og ba om hjelp.

Soldater settes inn mot branner i Australia

Australias hardt pressede statsminister Scott Morrison varsler at 3.000 reservesoldater og militært materiell mobiliseres til kamp mot brannene som fortsetter å herje i flere delstater.

– Den seneste tiden, og særlig i løpet av den siste uken, har vi sett denne krisen eskalere til et helt nytt nivå, sa Morrison under en pressekonferanse lørdag.

Luftangrep rammet Iran-støttet milits nord for Bagdad

Et luftangrep nord for Bagdad har rammet personer tilknyttet militsorganisasjonen Hashed al-Shaabi. Ifølge Newsweek sto USA bak angrepet.

Hashed al-Shaabi, også kjent som Folkets mobiliseringskomité, bekrefter at et angrep har funnet sted. Nestlederen Abu Mahdi al-Muhandis var blant de drepte i det amerikanske droneangrepet ved flyplassen i Bagdad natt til fredag hvor den iranske generalen Qasem Soleimani ble drept.

– Knivmann i Paris hadde psykiske lidelser

Mannen bak knivangrepet i en park sør for Paris fredag hadde psykiske lidelser, opplyser fransk påtalemyndighet. Angrepet skjedde i forstaden Villejuif fredag ettermiddag. Mannen knivstakk flere tilsynelatende tilfeldige personer. Han drepte en mann og såret to andre personer.

Han flyktet deretter til nabokommunen L'Haÿ-les-Roses der han ble skutt og drept av politiet.

To personer døde i brann på australsk øy

To personer har omkommet i en brann som raser på Kangaroo Island i delstaten South Australia. Det opplyser delstatens statsminister Steven Marshall lørdag.

Det har siden 20. desember vært flere branner på øya, som er en meget populær turistdestinasjon.

(©NTB)