Dette skjedde i natt

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 16. august.

DEL

Savnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S

En 10 år gammel gutt ble meldt savnet i Bø i Telemark torsdag ettermiddag og deretter funnet natt til fredag på Oslo S.

– Han ble funnet av vektere som tok kontakt med barnevernsvakta. Vi vet ikke foreløpig ikke hvordan han havnet der, men han er uskadd, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 1.45.

Nye oppskytinger fra Nord-Korea

Sør-Koreas militære rapporterer at Nord-Korea natt til fredag avfyrte to nye raketter som landet i havet.

I en uttalelse torsdag kveld gikk det fram at Nord-Korea omtaler den felles militærøvelsen mellom USA og Sør-Korea, som startet i forrige uke, som en «generalprøve for krig». Nord-Korea har nå avlyst alle videre samtaler med Sør-Korea om en forsoning mellom landene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Trump interessert i å kjøpe Grønland

USAs president Donald Trump har flere ganger luftet tanken om å kjøpe Grønland fra Danmark, ifølge avisa Wall Street Journal.

Noen av Trumps rådgivere har støttet presidentens idé, mens andre har avfeid spørsmålet med at det er noe som aldri vil kunne bli en realitet.

Sterk norsk triatloninnsats i Tokyo

Norske Casper Stornes og Gustav Iden gjorde det knallbra med 2.- og 4.-plass i fredagens OL-kvalifisering i triatlon i Odaiba Park, mens Kristian Blummenfelt ikke fullførte.

Stornes var før konkurransen rangert som nummer 59 på kvalifiseringsrankingen før Tokyo-OL 2020, men hopper nå opp til 32. plass. Iden avanserer fra nummer 22 opp til 16.-plass på OL-kvaliken.

Hovland med knallstart i PGA-kampen

Golfkometen Viktor Hovland viste ingen tegn til nerver og avsluttet runden sju under par på dag én i kvalifiseringsturneringen til PGA-touren, som var hans debut på Korn Ferry Tour. Nordmannen deler ledelsen med australske Cameron Percy.

Kristoffer Ventura ligger på 31.-plass etter å ha avsluttet ett slag under par.

(©NTB)

Artikkeltags