Dette skjedde mens du sov i natt

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 23. juli.

DEL

Trump truer Rouhani

USAs president Donald Trump går hardt ut mot Irans president Hassan Rouhani etter at han søndag truet Trump med oljeblokade og «alle krigers mor».

– Til president Rouhani: ALDRI, ALDRI TRUE USA IGJEN ELLERS VIL DU LIDE KONSEKVENSER FÅ I HISTORIEN NOEN GANG HAR LIDD. VI ER IKKE LENGER ET LAND SOM VIL TOLERERE DINE VANVITTIGE ORD OM VOLD & DØD. VÆR FORSIKTIG!

Franske soldater til Sverige

Et titall franske soldater ankom mandag morgen Sverige for å bistå med å slukke de mange skogbrannene i landet.

Søndag kjempet brannvesenet i Sverige mot 50 skogbranner, og svenske myndigheter har takket ja til hjelp fra brannmannskaper fra en rekke land.

Macron vil gjøre endringer

Frankrikes president Emmanuel Macron vil omorganisere sine ansatte som følge av at sikkerhetsvakten hans er siktet i en voldssak, sier en kilde til Reuters.

Macrons tidligere sikkerhetsvakt Alexandre Benalla ble søndag siktet for vold, innblanding i politiets arbeid og for at han under demonstrasjonen var iført politiutstyr, til tross for at han ikke er politi.

En av åtte uføre

En fersk undersøkelse viser at tilstanden hos de overlevende etter 22. juli er verre enn antatt. En av åtte er sykemeldte eller uføre.

– Det er et veldig høyt tall, og det er et stort faresignal, sier Lisbeth Røyneland, leder for Den nasjonale støttegruppa for 22. juli til TV 2.

40 prosent av de overlevende har deltatt i gruppas undersøkelse, hvor det kommer fram at nesten 13 prosent i dag er uføretrygdet og/eller sykemeldt.

Nei til villsvin

Stortinget er samstemte i at villsvin er uønsket i Norge. Samtidig mener de at Sverige gjør fullstendig uttak vanskelig.

– Vi vil avvise alle forslag om forvaltning av arten. Det må på plass en utryddingsplan. Villsvin er en fremmedart og skal skytes – ikke forvaltes, sier landbrukspolitisk talsperson i Senterpartiet, Geir Pollestad, til Nationen.

  (©NTB)

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags