Dette er nattens viktigste nyheter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 30. mai.

DEL

Mann i 20-åra slått ned og stukket i magen

En ung mann opereres for stikkskader i buken, trolig fra knust flaske, etter å ha blitt angrepet av to personer på Ganddal i Sandnes 0.30 natt til torsdag.

Fornærmede, en mann i begynnelsen av 20-årene, var på vei hjem og gikk langs Jærveien da han skumpet borti noen. Han skal ha forsøkt å henvende seg til to personer for å si unnskyld, da de angrep ham.

Sju sørkoreanere omkom i Budapest

Sju sørkoreanere er bekreftet omkommet etter at en turistbåt sank etter et sammenstøt på elva Donau i Budapest onsdag kveld. 21 personer er savnet.

Turistbåten sank like ved brua Margaret, ikke langt unna parlamentsbygningen i sentrum av den ungarske hovedstaden.

Netanyahu klarte ikke danne regjering

Den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt å oppløse seg selv og utskrive nyvalg fordi Benjamin Netanyahu ikke klarte å danne en regjering innen fristen ved midnatt til torsdag.

Etter seks uker med intense forhandlinger siden valget i april, stemte parlamentet 74–45 i favør nyvalg. Valget skal holdes 17. september.

Tidligere geriljaleder og fredsforhandler løslatt

Jesús Santrich, som var med på å framforhandle fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble onsdag løslatt av høyesterett i Colombia.

Santrich, som egentlig heter Seuxis Hernandez, ble pågrepet for mer enn ett år siden, angivelig på anmodning fra USA, der han er siktet for å ha smuglet 10 tonn kokain til USA i perioden juni 2017 til april 2018.

St. Louis slo tilbake mot Boston i NHL-finalen

Etter en neglebiter av en kamp endte den andre kampen i NHL-finalen med 3-2-seier på overtid til gjestene St. Louis Blues over Boston Bruins.

Nå står lagene med én seier hver. Rett før kvarteret var unnagjort kunne var stillingen 2-2, men så var det måltørke til ordinær tid var over. Svenske Carl Gunnarsson avgjorde kampen på overtid.

(©NTB)

Artikkeltags