Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 10. januar.

Bil rygget inn i fotobutikk i Stavanger

Stavanger-politiet søker etter to maskerte menn som er sett løpe fra stedet etter at en bil rygget inn i en fotobutikk nær Vågen i sentrum klokka 4.25 natt til fredag.

– Det er foreløpig ukjent hvor store verdier tyvene har fått med seg. Det er en del kostbart fotoutstyr i den butikken, sa operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Boliger evakuert rundt brennende fabrikk

Fire nabobygg ble evakuert på grunn av spredningsfare da vindretningen snudde ved et nedlagt fabrikklokale som sto i full fyr i Åkrehamn i Karmøy natt til fredag.

Meldingen om brannen kom sendt torsdag kveld, da naboer hørte knitring, så ut og oppdaget flammer ut fra bygningen, en gammel sildeoljefabrikk.

Trump varsler drastisk utvanning av USAs miljølov

USAs president Donald Trump foreslår å vanne ut en av USAs viktigste miljølover, noe som kan få fortgang i bygging av nye oljerør, veier og flyplasser.

Trumps plan omtales som en dramatisk nedskjæring av miljøreguleringer med potensielt store ringvirkninger.

Norske lakseoppdrettere saksøkt også i Canada

Canadiere beskylder fire norske lakseoppdrettere for prissamarbeid og krever nesten 3,4 milliarder i et massesøksmål. Søksmålet inkluderer alle canadiere som har kjøpt norsk laks siden 1. juli 2015.

– Jeg mener virkelig at vi må kjempe mot disse store virksomhetene som utnytter mennesker, sier aktivisten Irene Breckon til CBC.

Stor leteaksjon etter savnet kvinne i Rendalen

Politi, frivillige redningsorganisasjoner og hundeekvipasjer har natten gjennom søkt etter en kvinne i 70-årene som siden torsdag formiddag har vært savnet.

Kvinnen, som er tilhørende i Otnes i Rendalen kommune i Innlandet, forlot ifølge politiet sin bopel i 13-tiden torsdag. Det er for øyeblikket greie forhold i området, og 30-40 personer er fremdeles ute og leter etter kvinnen.
(©NTB)