Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 30. desember.

Enebolig totalskadd i brann i Fetsund

Ingen personer ble skadd, men en enebolig er totalskadd etter en brann i Fetsund i Akershus natt til mandag. En nabo varslet om brannen i huset etter midnatt, det ingen var hjemme.

Trafikken på Kongsvingerbanen nær brannstedet var stanset midlertidig på grunn av brannen.

Feil på ambulansefly tvang pilot til å avbryte

Et ambulansefly fra Babcock måtte i julen avbryte en flyging fra Kirkenes til Mehamn like før landing på grunn av en teknisk feil.

Feilen ligner på feilen som satte fire av Babcocks fly på bakken for tre uker siden, skriver Nordlys.

Økning i krigsforbrytelser mot barn

I løpet av ti år er antallet krigsforbrytelser mot barn blitt tredoblet, går det fram av en rapport som UNICEF offentliggjorde mandag.

Siden 2010 har UNICEF greid å verifisere 170.000 alvorlige krigsovergrep mot barn. Dette utgjør 45 forbrytelser daglig.

Surt hjemmetap etter ledelse for Minnesota Wild

Det endte med tap, tross 1-0-ledelse, da Minnesota Wild tok imot New York Islanders søndag. Med tre mål i siste periode ble det 3-1-seier til Islanders.

Norske Mats Zuccarello spilte 18 minutter og 32 sekunder for hjemmelaget søndag, uten å komme på lista over målscorere eller få loggført assists denne gangen.

Kim Jong-un advarer om vanskelig økonomi

Nord-Koreas leder Kim Jong-un advarte ledelsen i landets arbeiderparti om at landet står foran svært vanskelige økonomiske tider.

Beskjeden fra det totalitære regimets ubestridte leder kom under partimøtets andre dag. Hans uttalelser er gjengitt i statlige medier om at det må avgjørende endringer til i Nord-Koreas økonomi.

(©NTB)