Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natten til 9. desember.

Åtte uønskede hendelser grunnet ambulanseflymangel

I løpet av ett døgn har Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø loggført åtte uønskede hendelser som følge av at det for tiden mangler ambulansefly.

Babcock har opplyst at selskapet vil sette inn to ekstra ambulansefly fra Sverige i tjenesten i Norge fra mandag formiddag.

Flere fryktes skadd etter vulkanutbrudd

Rundt 100 personer skal ha vært på eller ved en ubebodd vulkansk øy på New Zealand som fikk utbrudd mandag. Flere fryktes skadd.

Utbruddet på White Island skjedde i 14-tiden lokal tid, som ligger 50 kilometer nord for Nordøya på New Zealand.

Køer over fjellet i Sør-Norge

Uvær og snø medførte mye venting på fjelloverganger i Sør-Norge natt til mandag. E134 og riksvei 52 åpnet, men kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel.

Vinterværet har ført til problemer på flere av fjellovergangene i Sør-Norge, der sterk vind og snødrev skapte utfordringer allerede fra tidlig søndag.

Dødsfallene på Samoa stiger

70 mennesker har omkommet etter meslingutbruddet på Samoa i Stillehavet, de fleste av dem små barn. 61 av de døde er barn som er fire år eller yngre.

Myndighetene sier at 90 prosent av de 200.000 innbyggerne på stillehavsstaten nå er vaksinert mot meslinger.

Johnsons parti øker på måling

Britenes statsminister Boris Johnsons parti De konservative øker forspranget noe til Labour på måling tre dager før valget, skriver Reuters.

På målingen får Johnsons parti 45 prosent, opp 2 prosentpoeng. Labour får 31 prosent, ned 2 prosentpoeng, viser en måling Survation har utført for ITVs TV-program Good Morning Britain.
(©NTB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.