Ris og ros til Solberg

Statsminister Erna Solbergs nyttårstale handlet i stor grad om barn og oppvekst. Jonas Gahr Støre mener regjeringen ikke prioriterer temaet godt nok, mens SV-leder Audun Lysbakken mener talen viser at Solberg ikke erkjenner at regjeringens politikk fører til økte forskjeller i landet.

KrF-leder Knut Arild Hareide roser i utgangspunktet talen, men sier han forventer at ordene følges opp med handling.

Dødstallene stiger på Filippinene

Antall omkomne etter oversvømmelser og jordskred øst på Filippinene er oppe i 85. Minst 20 personer er fortsatt savnet, opplyser myndighetene.

Onsdag kom flere redningsarbeidere til de rammede områdene. Redningsarbeidet og søket etter overlevende har vært vanskelig fordi det kraftige regnet har fortsatt.

Flere omkom i flyulykker i fjor

Til sammen 556 personer mistet livet i 15 ulykker i kommersiell flytrafikk i verden i fjor. Det er flere enn i de siste årene, men lavt i historisk sammenheng.

2018 er det tredje sikreste året i historien når det gjelder antall flyulykker med dødelig utfall og det niende sikreste med tanke på antall omkomne.

Meldinger om fyrverkeri på T-banen i Oslo

Oslo-politiet fikk inn meldinger om minst fire ulike tilfeller av ulovlig bruk av fyrverkeri på T-banen i Oslo-området tirsdag kveld.

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt sier situasjonene har til felles at det er avfyrt fyrverkeri på T-banestasjoners område, av tenåringer. Det skal ikke vært meldt om personskade.

Grensevakter skjøt tåregass inn i Mexico

Grensevakter i USA skjøt tåregassgranater over grensen mot Mexico for å stanse 150 migranter som prøvde å forsere grensegjerdet ved Tijuana.

Toll- og grensemyndigheten CBP hevder tåregassen var rettet mot folk som kastet stein, ikke mot dem som forsøkte å krysse grensen.