Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. januar.

DEL

Trump vil ikke ha innvandrere fra «drittland» 

President Donald Trump spurte i et møte med kongressmedlemmer hvorfor folk fra «drittland» får komme til USA og sa han heller vil ha nordmenn, opplyser kilder.

Utsagnet har skapt reaksjoner på begge sider i Kongressen, og flere karakteriserer det som uakseptabelt og i strid med landets verdier.

Mann døde av slangebitt 

En 24 år gammel mann fra Australia døde kun én time etter å ha bli bitt av en brunslange i den lille byen Tamworth nordvest for Sydney.

– Han gikk ut i bakgården for å se hvorfor hunden hans bjeffet og fant den med en liten slange i munnen. Han prøvde å skille dem og ble bitt i fingeren, sier politibetjent Josh McKenzie.

Mannen ble sendt til sykehus for å bli behandlet med motgift, men livet sto ikke til å redde.

Sp er imot postkutt

Senterpartiet går sterkt imot regjeringens forslag om å kun levere post annenhver dag for å spare 500 millioner kroner årlig fra 2020.

– Postens oppgave er ikke å levere overskudd, det er å levere gode posttjenester til alle i hele Norge, skriver Senterpartiets stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik.

Statkraft forhandler om datasentre

Statkraft forhandler med selskaper fra blant annet USA om å bygge store datasentre i Norge, melder Reuters.

Forhandlingene startet etter en endring i den norske skatteloven i år, som gjør at datasentre er unntatt fra eiendomsskatt. Dette gjøres for å kunne konkurrere med våre naboer i Norden som allerede har tiltrukket seg store firmaer som Apple, Facebook og Googles eierselskap Alphabet.

Tysk sondering på overtid

Tysklands statsminister Angela Merkel og sosialdemokratenes leder Martin Schulz er fortsatt ikke i mål etter et over 18-timers langt sonderingsmøte torsdag.

Natt til fredag var de største hindrene økonomisk politikk, skatt, innvandring og helsevesen, ifølge nyhetsbyrået DPA. Parlamentarikere som forlot møtet rundt midnatt, sa til journalistene utenfor at det kunne fortsette helt til soloppgang.

(©NTB)

Artikkeltags