Du har kanskje vært i den samme situasjonen selv? I følge flere poster på sosiale medier er det i hvertfall liten tvil om at dette ikke er allment kjent for alle.

For det hender nemlig med en betydelig andel av kundene at de under handleturen i matbutikken blir stående ved den ene butikkhylla i det som føles ut som en liten evighet. Blikket saumfarer vare etter vare, hylle etter hylle, men man finner ikke det man leter etter.

Vi snakker selvsagt om krydderhylla.

I de aller fleste butikker er derimot denne hylla sortert på en helt spesiell måte som skal gjøre at det enkelt for både kunder og ansatte å finne det man faktisk leter etter.

Står alfabetisk

– Det skal stort sett stå alfabetisk, fastslår butikksjef Peer-Oscar Herudsløkken hos Rema 1000 på Åråsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Han sier at krydder ikke er en vare de selger veldig mye av, da dette er en vare som varer lenge når man først kjøper den. Likevel hender det at enkelte trenger hjelp ved akkurat denne hylla.

– Det er noen som blir overrasket over at de faktisk er plassert etter et system. Det har forekommet at jeg har sagt det til noen kunder og da har det gått opp et lys, sier Herudsløkken med et smil.

– Opplever at folk står her lenge

Også på Meny følger man i stor grad et alfabetisk oppsett i krydderhylla.

– Vi følger en mal som er satt opp fra hovedkontoret. Sånn som jeg husker det så har det alltid vært sånn. Det er gjort for at folk skal finne frem lettere og er også en enkel greie for oss som jobber her, sier assisterende butikksjef på Meny Åråsen, Martin Strand Bernhus.

(Saken fortsetter under bildet)

Han er likevel klar på at dette tydeligvis ikke er allment kjent for folk flest.

– Inntrykket mitt er at folk ikke vet dette. Vi opplever stadig at folk står her lenge og leter etter krydderet de er på jakt etter, sier Strand Bernhus.

Selv om krydderet stort sett står i alfabetisk rekkefølge, følges det ikke helt slavisk.

– Det er kun til en viss grad. Enkelte krydder kan det være logisk å ha andre steder. For eksempel «hvit pepper» står sammen med pepper på bokstaven «p» og ikke på bokstaven «h», fastslår den assisterende butikksjefen.