(Nettavisen): I «Kompani Lauritzen» begir deltakerne seg ut på tøffe utfordringer fra uke til uke, men det er ikke bare hinderløyper, uforutsette hendelser, våpentrening og lange marsjer som preger militæroppholdet på Setnesmoen leir.

Ved å bo sammen på kaserner og gjøre så godt som alt sammen, får deltakerne også et spesielt samhold. For når man er helt i kjelleren og tappet for både energi og overskudd, er det fint å ha noen å både lene og støtte seg på.

Flere av deltakerne Nettavisen har snakket med i løpet av årets sesong trekker frem nettopp det gode samholdet som et av høydepunktene med oppholdet på «Kompani Lauritzen», og Liva Ingebrigtsen (26) kan røpe at hun ved en anledning kom litt ekstra nærme én av de andre deltakerne.

– Det ble veldig personlig veldig fort, deler Liva Ingebrigtsen lattermildt om den aktuelle hendelsen.

Møtte på uventet problem

Da deltakerne i forrige episode fikk møte militærhundene på leiren, måtte de gjøre noen ekstra forberedelser.

Dersom de ikke klarte å fullføre oppgavene de fikk utdelt innen en viss tid, måtte de løpe av gårde med en hund hakk i hæl. Hunden tok dem omsider igjen, og deltakerne ble siden kastet i bakken med en enorm kraft. Før dette måtte de fjerne alle smykker og løse gjenstander av sikkerhetsårsaker.

26-åringen måtte dermed blant annet ta ut piercingen hun har i nesa, og det å sette den inn igjen da øvelsen var over skulle brått vise seg å bli lettere sagt enn gjort, forklarer hun.

– Piercingen var nokså ny, så jeg fikk den ikke på igjen. Jeg husker jeg spurte om det var noen der som tilfeldigvis hadde jobbet på en tatoveringssjappe eller et piercingstudio, men det var det ikke. Så Grunde (Myhrer, journ.anm.) tilbød seg å hjelpe meg, og det var jeg veldig takknemlig for, minnes hun.

– Så da sto han der og stirret meg opp i nesa og fiklet med tangen som vi hadde. Og vi ble veldig nære etter det, ler hun.

Grunde Myhrers flittige jobb med tangen gjorde susen, og nå sitter Ingebrigtsens piercing akkurat som den skal.

Skremmende øvelse

Som nevnt ble «Kompani Lauritzen»-deltakerne jaget av en bjeffende hund i den aktuelle øvelsen, og Ingebrigtsen legger ikke skjul på at det var en skremmende opplevelse der og da.

26-åringen er egentlig veldig glad i hunder, men hun er dog ikke vant til å bli jaget av dem.

– Jeg er opplært til at du ikke skal løpe fra en hund, for da løper den etter deg. Og det har jeg lært til ungene mine også.

– Så det å bli fortalt at du skal løpe, når du vet hva som skal skje, det var skummelt, sier hun.

I ettertid har hun imidlertid funnet ut at det ikke var hunden som var det skumle i den aktuelle situasjonen:

– Det var det å bli jaktet på. Og å vite at den tar deg uansett.