Gå til sidens hovedinnhold

Det spøker for framtida til populær revy

Artikkelen er over 1 år gammel

I mange år har lokalbefolkning i Hof-Åsa boltret seg på revyscenen med en rekke forestillinger kalt Åsa-gata. Nå spøker det for framtida til den suksessen. Men ildsjelen Kjell Korbøl har nye ideer i hodet.

– Vi var nok nå modne for en pause uansett. Og det er mange som ønsker å gi seg på grunn av jobb og skolegang. Derfor er det ikke usannsynlig at Åsa-gata blir borte. I alle fall i den formen vi har hatt den. Åsa-gata teatergruppe vil bestå, og vi kommer til å satse på barneteater. Så scenen på grendehuset blir ikke helt tom og ubrukt, sier ildsjelen og tekstforfatteren til revyene, Kjell Korbøl.

Han har hodet fullt av ideer om både det ene og andre. Og da er det garantert at det blir et eller annet. Sannsynligvis flere ting.

Flere unger

Åsa-grenda er ellers i den heldige situasjon at det blir stadig flere unger i området. Det gjør at Korbøl og hans medhjelpereretter seg inn mot å lage aktiviteter for disse.

– Vi har kjøpt inn en del utstyr som skal brukes på grendehuset i forskjellige aktiviteter i tillegg til barneteater. Det siste kommer vi til å gjøre det vi kan for å holde i live. Og grendehuset kan brukes til så mangt. Det skal slett ikke bli dødt i Hof-Åsa i årene framover, sier en engasjert Korbøl.

Det er planer om å forlenge lysløypa til å gå innom idrettsplassen. Der er det også planer om å sette i stand en skøytebane og muligheter til andre aktiviteter.

Selv om vinteren nå er i ferd med å regne bort også i Hof-Åsa, håper og tror Korbøl at det blir såpass med vintere i årene framover at det går an å drive vinteraktiviteter. Og det skal bli sommeraktiviteter også.

Vil savne gata

Mange har fått seg en kveld årlig med skikkelig frislipp av latteren på grendehuset i Hof-Åsa. Åsa-gata har vært en dundrende suksess med fulle hus i flere forestillinger hvert år.

Kjell Korbøl har pøst ut tekster med lokal tilknytning. Lokale aktører har gått rett inn i rollene og imponert fra første stund. Nå er det fare for at disse muntre kveldene på grendehuset i Hof-Åsa er en saga blott. De kommer til å bli savnet.

– Det er nok mest trolig at det blir slik. Men det betyr ikke at det ikke kommer til å skje noe her oppe i Åsa. Vi skal finne på mye rart og moro fortsatt. Barneteatret skal leve videre, og det blir andre tilbud i den satsingen vi skal gjøre på barn og unge her i grenda, lover Kjell Korbøl.

Og skulle det livne til igjen i Åsa-gata en gang i framtida, har Korbøl poenger og tekster på lager.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.