Konferansegården Smakfulle Rom ønsker de beste råvarene for sine gjester.

Her er god mat ensbetydende med lykkelige dyr.

Å vite hvordan dyrene har det før de blir til mat ved konferansegården er viktig for Sørum-restaurantens fire kokker.

Et besøk ved Grøndalen gård Auli, ga kokkene et godt innblikk i hvordan kalvene lever det gode liv.

– Kuer og kalver velger om de vil ligge inne i halmen og varme seg, eller om de ønsker å gjøre noen sprell ute på jordet. Kalvene flokka seg rundt både gårdeier og oss besøkende. Det var veldig godt å se, forteller markedssjef Hege Kvervavik ved Smakfulle Rom til Indre Akershus Blad.

Gårdeierne Hans Arild og Lars Kristian Grøndahl har virkelig klart å finne et publikum til sine råvarer.

På gården lages ferskosten Nyr. Kua Isrose leverer egen melk til Michelin-restauranten Maemo i Oslo. Mens kalven Trond-Vidar senere skal bli til gode matopplevelser for gjestene ved Smakfulle Rom.

– Gjestene er mer opptatt av hvor maten kommer fra enn noen gang. Det er viktig for oss å vite hvordan dyrene har det, og det er viktig å servere historien bak maten og dyrenes opprinnelse. Akkurat som vi forteller om egga eller jordbærene vi serverer, opplyser Kvervavik.

Fjøsbesøket ble avsluttet med at kokkene fikk gi navn til det nyeste tilskuddet på gården. Selvsagt måtte navnet på kalven bli Asak, etter gården Asak Søndre der Smakfulle Rom ligger.

– Et virkelig artig besøk. Vi bestreber å bruke lokale råvarer. På Romerike finnes det mye vi bør være stolte av, understreker Kvervavik.