Tirsdag morgen var det stor trafikk i Kongsvinger, og spesielt i området rundt Elvebredden bru. Det til tross for at brua åpner for trafikk klokken 07.00.

Glåmdalen har tidligere meldt om at Elvebredden bru i Kongsvinger skal holdes stengt mellom klokken 21.00 og 07.00, i to uker frem i tid.

Brua stenges mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Vedlikeholdet skal ikke foregå i helger eller på helligdager.

Grunnen til at brua holdes stengt er at vegvesenet skal skifte fugeelementer og støpe nye fugeterskler, ifølge Statens vegvesens pressemelding som ble utsendt i forrige uke.

– Dette er skader som ikke har hatt betydning for bruas bæreevne. Den er – og har vært – fullstendig trygg å kjøre på, sa byggeleder Rolf Storsveen i Statens vegvesen da pressemeldingen kom.

Stengt i ett felt

I perioden brua er åpen, altså mellom 07.00 og 21.00, vil det som Glåmdalen skrev i forrige uke være stengt i ett felt, og enveiskjøring på dagtid vil lette på trafikken gjennom Glommengata.

Omkjøringsveien er heller ikke svært lang. Omkjøringen blir like ved brua, på fylkesvei 196 Glommengata. Også den går like ved Glomma, og parallelt med Elvebredden bru. Omkjøringen blir skiltet, presiserer Storsveen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har forståelse for at vegarbeid på en så sterkt trafikkert strekning som dette kan være krevende for trafikantene. Den 196 meter lange Elvebredden bru ble bygget i 1991. Den blir gjennomsnittlig trafikkert av 10.800 kjøretøy i døgnet. Av dette er 15 prosent, eller 1620, lange kjøretøy.