Gå til sidens hovedinnhold

The Brandies

Artikkelen er over 10 år gammel

Bak navnet The Brandies finner vi brødrene Andreas Aarskog og Eirik Anton Brandvold. Deres fetter Anders Brandvold og Magnus Aurland Øiseth, alle med opprinnelse i Brandvaltraktene.

Denne gjengen er eksponenter for vintage rock 'n' roll fra 50- og 60-tallet, med store idoler i folk som Jerry Lee Lewis og Elvis Presley. Bandet ble startet i november 2009, da Andreas, Eirik og Anders for første gang trommet sammen en liten jam-session i Brandvold gartneri.

Der fant de straks ut de hadde et potensial til å bli et rockeband med en felles inspirasjon fra de fengende rock 'n' roll rytmene fra 50 år tilbake. Livedebuten tok til på UKM i Kongsvinger febuar i år. Etter dette tok det seg opp med flere spillejobber.

I høst ble også Magnus Aurland Øiseth med i bandet. Dette bidro til at "The Brandies" fikk en mye større rytmisk tyngde og mer groove en tidligere. Sammen har The Brandies fått flere nye spilleoppdrag, og lokker frem rockefoten både hos den godt voksne generasjonen og hos de unge.

De spiller for det meste coverlåter, men har også noen egne komposisjoner på repertoaret. Den ene av de heter "She's Mine", og tekst/melodi er laget av Andreas Aarskog i go' gammal rock 'n' roll-stil. Sammen med Jerry Lee Lewis-klassikeren "Great Balls Of Fire" de altså med nevnte egenkomponerte melodi. Ikke ukjente Odd Arne Sørensen og Jan Erik Olsen har hjulpet gutta i studio, og resultatet kan du altså høre her.