Gå til sidens hovedinnhold

Solør

Artikkelen er over 10 år gammel

Under en fuktig kveld, i sommer ble det første frøet langt, eller noe i den duren.

Om det var regnet eller drikkevarene som sto for fukten er foreløpig usagt, men Henrik Berg Enger og Anders Trongaard var i alle tilfelle til stede, mer eller mindre.

De forteller selv fra kveldens framskridelse: "- Utover kvelden ville Anders høre på Karpe Diem og satte de på for fulle faen. Dette skjedde flere ganger iløpet av kvelden og alltid når Henrik spilte gitar. Henrik ble veldig irritert av dette og begynte å overdøve Karpe Diem med gitarspillinga. Anders skrudde opp, Henrik spilte hardere og slik fortsatte det helt til Henrik begynte å spille en country solo oppå en Karpe Diem sang. Alle ble helt stille og gutta fant ut at dette var noe de kunne spille videre på. Solør var "født"!

Solør bruker å lage låtene sine i litt merksnodige habitatter. Den siste låten av de to innsendte ble skrevet i rapper Anders Trongaards stabbur på Lauta, hvor oppdraget var å bure seg inne i 24 timer for å lage en ny låt.

Desverre gikk dette heller dårlig når oppdraget måtte avlyses etter 6 timer fordi vokalist og gitarist Henrik Berg Enger måtte hjem for å se Champions League, likevel ble det musikk ut av ting, og nå er de med i Glåmdalens Demokonkurranse.

Foruten rapper Anders og gitarist Henrik består Solør av, Morten Wærhaug på elektrisk gitar, banjo og stål(?)gitar. Vidar Karlsen dæljer trommer.