Gå til sidens hovedinnhold

Dyrker sin egen stil

Artikkelen er over 10 år gammel

Hildur er vinneren av Glåmdalens demokonkurranse 2010.

– Gærarti’! sier Christina Haga Ommestad idet hun blir oppringt midt i julegavelagingen.

Julegavene lager hun nemlig selv. Bandlederen har også skrevet låtene «Black Halo» og «Golden Cop» og håndterer de fleste instrumentene sjøl.

Å rendyrke sin egen stil, som i musikk og den legendariske hårsveisen, lønner seg. Alltid.

Ville vinne

Da Christina var 13 år gammel, var det demokonkurranse. Da fikk hun en slik ustyrlig lyst til å melde seg på. Men hun ventet til i år. Hun vokste opp blant jordene og gårdsbrukene i Ommestad-grenda i Hof. Men helt siden hun fikk sin første gitar, var det musikk hun ville drive med:

– Du melder deg ikke på en demokonkurranse uten å ville vinne, sier Christina ærlig.

– Dette er min musikk, den er laget på PC-en min, men med de begrensningene det gir. Også synthtrommene har jeg programmert inn, forklarer hun.

Navnet Hildur betyr «kamp» på islandsk og bandet ble etter en lang runde med avstemminger og argumenteringer fram og tilbake årets vinner.

Juryformann Mårud erklærte seg med en gang inhabil fordi han selv spiller med Christina Haga Ommestad i Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza.

HER KAN DU LESE OM DELTAGERENE OG HØRE LÅTENE FRA ALLE SOM DELTOK!

Befriende

De tre gjenværende jurymedlemmene falt raskt for Hildurs uttrykk:

– Allerede ved første gjennomlytting smalt Hildur inn blant favorittene. Det hele er så herlig befriende corny og originalt at vi falt pladask.

– Hildur har en komplett og helt fantastisk flott egen stil. Frontkvinnen Christina Ommestad er et stort låtskrivertalent, hun er tidlig ute med å finne sitt eget uttrykk og en artist vi har stor tro på at skal kunne gjøre det veldig bra. Låtene er satt sammen over en veldig markant 70-tallslest, men samtidig med et oppdatert, moderne sound vi ikke har hørt maken til.

Dristig

– Dette er så uendelig tøft og dristig at vi konkluderer med Hildur står for det modigste innslaget i årets konkurranse. Det er pønk, det er Spandau Ballet, pop og jazz, total stilkræsj, en supernova av kulturkollisjoner. Instrumenteringen er helt perfekt, den er skreddersydd låtene, konkluderte juryen.

Hildur er vinneren av Glåmdalens demokonkurranse etter en avstemning med to mot én stemme.

– Detta var gærkult. Tror nesten jeg skal feire med et glass vin, sier gitarist, låtskriver og bandleder Christina Haga Ommestad.