YouTube-stjerne til Kongsvinger: – Voksne har godt av å høre om dette

JOBBER MED Å SPILLE DATASPILL: Joachim Haraldsen (26), bedre kjent som Youtuberen Noobwork, kommer til Kongsvinger for å snakke om sin vei inn i gamingen.

JOBBER MED Å SPILLE DATASPILL: Joachim Haraldsen (26), bedre kjent som Youtuberen Noobwork, kommer til Kongsvinger for å snakke om sin vei inn i gamingen. Foto:

Åttendeklassingene ved KUSK har fått biblioteket til å invitere en av Norges største Youtubere - Noobwork.

DEL

– Vi har hatt et prosjekt på gang hvor åttendeklassingene ved KUSK har kommet med innspill på hvordan biblioteket kan bli mer attraktivt for dem. De er veldig opptatte av gaming, både guttene og jentene, forteller Nina Noreen, barne- og ungdomsinspirator ved Kongsvinger bibliotek.

Etter tips fra flere falt altså valget på å invitere Joachim Haraldsen – bedre kjent som Youtuberen Noobwork. 26-åringen har blitt kjent gjennom å legge ut klipp på YouTube der han spiller dataspill som Fortnite og Minecraft.

– Vi ønsker å inspirere unge til å være her på biblioteket, og vise at vi setter deres hverdag på agendaen. Det er det som er viktig, sier Noreen.

– Blir gaming undervurdert som en læringsarena?

– Det tror jeg ganske sikkert. Det er på tide at det kommer opp at det er et godt miljø for unge, sier hun.

Joachim Haraldsen alias Noobwork vil besøke Kongsvinger bibliotek 11. februar klokken 19:00.

– Er dette noe voksne bør få med seg også?

– Så absolutt! Voksne har godt av å høre om dette. Han vil snakke om sin vei inn i gamingen, og hvordan det har påvirket livet hans, sier Nooreen.

Artikkeltags