Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha opplæring: – Mange skal ikke ha sjekket skattemeldingen på grunn av at de ikke har tilgang eller kompetanse

Artikkelen er over 3 år gammel

NORD-ODAL: Eldres råd er bekymret over at mange ikke klarer å henge med i den digitale utviklingen. Nå skal kommunen se på muligheter for opplæring.

Nord-Odal har 1200 personer som er over 65 år.

– Mange av disse har ikke utstyr, nettilgang eller kunnskap til å følge opp samfunnets forventninger. Eldres råd ser et stort opplæringsbehov slik at det er mulig å være med på utviklingen og gjøre personer i stand til å ta i bruk nye løsninger, går det fram av saksframlegget.

Kommunestyret vedtok tirsdag å be administrasjonen vurdere løsninger for å tilrettelegge opplæring for eldre og eventuelt andre med behov for å lære mer. Opplæringen skal være et lavterskeltilbud.

– Eldres råd har over tid vært bekymret for den raske utviklingen med digitalisering av tjenester som samfunnet legger opp til, heter det videre i saksframlegget.

– Både stat, fylket og kommunen ønsker at all offentlig kommunikasjon skal foregå digitalt. Skattemelding er på Altinn og brev forventes å tas imot på digipost, gradvis endres bestillinger og betalingsordninger på samme måte.

Mange i Nord-Odal skal ikke ha sjekket skattemeldingen på grunn av at de ikke har tilgang eller kompetanse.

– Digital kompetanse for våre innbyggere er et viktig tema, sier rådmann Runar Kristiansen i Nord-Odal kommune til Glåmdalen.

– Andre kommuner har brukt biblioteket, man kan også samarbeide mer med Frivilligsentralen. Her snakker man mer om organisering enn penger, vi tenker oss et samarbeid med frivillige eller for eksempel elever på ungdomsskolen.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

 

 

Kommentarer til denne saken