[Østlendingen] Ole Marius og Janny Rundberget valgte tradisjonelt da de søndag døpte datteren Emelin i Risberget kirkesal. Den eneste kirkesalen som fortsatt er i bruk i landet. Ved døpefonten sto den folkekjære presten Odd-Cato Kristiansen.

– Vi valgte Risberget fordi både faren min og jeg er døpt her, sier Ole Marius Rundberget.

Sammen med kona Janny og døtrene Marina og Emelin bor han til daglig i Hernes.

– Jeg har vokst opp i Våler, men hjemstedet til faren min er i Risberget, og vi har stor tilknytning til stedet.

– I tillegg til tradisjon og at det er veldig fint her, er det også lettvint å kunne ha selskapet i samfunnshuset, sier Janny.

At «Cato-prest» sto foran døpefonten var ikke tilfeldig.

– Cato viet foreldrene mine i sin tid, og sa ja med en gang da vi spurte om han kunne vie Janny og meg i Gravberget kirke i september i fjor. Han har også døpt både faren min og meg. Derfor er det veldig hyggelig å ha han her igjen til tredje generasjon nesten 34 år senere.

Folkekjære Cato Kristiansen besøker Våler flere ganger i året.

– Jeg bor til daglig i Oslo, men er veldig glad i Våler og Solør, og er stadig på besøk. Egentlig er jeg pensjonist, men siden jeg fortsatt jobber i halv stilling har jeg litt bedre tid. Derfor er jeg ikke vond å be når noen spør meg om å komme.

Han synes det er flott at kirkesalen fortsatt brukes, selv om det er over tre år siden forrige dåp.

– Det er synd det brukes så lite, men nå bor det jo ikke så mange folk igjen her. Det er likevel viktig å holde rommet i hevd. Kirkesalen har vært et samlingspunkt og bundet livet i bygda sammen.