Slik er det også i år, og fredag kommer det populære bandet tilbake til paviljongen.

Over 1000 gjester

De står på hovedscenen, trolig til vill jubel fra publikum, som tidligere år.

– Vi ser veldig fram mot å få Lasse Stefanz hit igjen. Når de spiller har vi over 1000 gjester, det slår aldri feil, sier Robert Rønning i Eidskog fotball, som står for festene i Skøttru'parken.

– Hvorfor er nettopp Lasse Stefanz en så stor publikumsmagnet?

– Det har nok med at de har befestet seg som Skandinavias mest populære danseband, det tør jeg påstå. Og når et band er så populært og gir så god stemning, så «baller det på seg» fra år til år, sier Rønning.

Når så mange mennesker skal på dansefest samtidig, er det litt utfordringer med logistikken, men vi har erfaring med det nå, så det går bra.

Gjør som 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Over 70 år med dans

Skøttru'parken har vært stedet for sommerfester og andre arrangementer i lange perioder siden starten i 1946. Første dansen ble holdt St. Hans-aften samme år. Så var det litt til og fra aktivitet på 80- og 90-tallet, før Eidskog fotball overtok driften med å arrangere dans og konserter.

Parken minner sterk om en svensk «folkpark», og det passer dag også, så nære grensen.

Grøntområdene rundt parken brukes gjerne til campingvogner og bobiler, for danseglade folk fra fjern og nær.

Mens det populære svensktoppbandet inntar hovedscenen, stiller Torgny Larsson med band på den lille scenen i pubavdelingen. Han spiller egne låter, men også coverversjoner av rock fra de siste tiårene.

Fredagens dans er sommerens tredje, mens siste happening blir 11. august. Da blir det haraball i parken, med maratonkonsert på hovedscenen.

Her stiller bandene 5'lights, Bygderamp, Torgny Larsson gjester Skøttru' igjen, mens Spelloppmaker avslutter kvelden. Bandet LILL spiller på den lille scenen i puben denne kvelden.

Skøttru'parken

14. juli – Lasse Stefanz og Torgny Larsson band

11. august – Haraball i parken med fem ulike band