Samlet 400 dansere i Kongsvingerhallen

SPENST: Marlene Ivin (12) fra klubben Step Up i Nordstrand leverte et av konkurransens heftigste sprang.

SPENST: Marlene Ivin (12) fra klubben Step Up i Nordstrand leverte et av konkurransens heftigste sprang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Norges danseforbund og Victory Dance arrangerte en regional og nasjonal dansekonkurranse i Kongsvingerhallen lørdag.

DEL

Victory Dance med lokale Ida Craig i spissen var godt representert under dansekonkurransen i Kongsvingerhallen lørdag. Hele dagen var over 400 dansere fra flere klubber i aksjon fra klokken 11.00 til 20.00.

Stilte med nesten halvparten

– Det er godt over 400 dansere her i dag. Vi har rundt 140 dansere fra klubben vår med, forteller Ida Craig.

Victory Dance har 350 medlemmer og når nesten halvparten av de stiller til konkurranse, lover det bra for klubben.

Craig og Victory Dance fokuserer på rekruttering, og Ida trekker fram danseartene Freestyle/Slow som gode begynnereksempler.

– Vi vil vise at det er helt ufarlig å delta. Man trenger ikke å være proff for å være med på konkurranser. Det er det som er så fint med Freestyle og Slow, man kan begynne på det aller laveste nivået som er «rekruttering». Der er det helt ferske dansere og nybegynnere, sier hun.

Rekruttering er første nivå. Deretter går det innom «litt øvet», «mester», «champ» og «elite», hvor rangeringen begynner.

FRAMTIDEN: Victory Dances «mor», Ida Craig, frydet seg over dansegleden fra blant andre Lara Veselica (7) og 90 andre rekrutter.

FRAMTIDEN: Victory Dances «mor», Ida Craig, frydet seg over dansegleden fra blant andre Lara Veselica (7) og 90 andre rekrutter. Foto:

90 nye rekrutter

– I dag hadde vi cirka 90 rekrutteringsdansere fra Victory Dance. Det er ikke normalt og det er veldig bra tall oss, forteller Ida.

Craig merker at nybegynnerne suger til seg opplevelsen og hele familier samlet seg fra klokken 11.00 lørdag formiddag for å heie på sine håpefulle.

Hun satt selv på første rad med juryen og så framtida utfolde seg foran henne, og hun ble imponert.

– Dette lover veldig bra for framtida. Så håper vi at noen av disse 90 fikk blod på tann, og fikk lyst til å være med på konkurranser utenfor Kongsvinger også, sier Craig.

Artikkeltags