Bruker sommerferien på dans

DELTAKERE: 12 unger deltok på den første utgaven av «Sommerakademiet», der kun en av dem var gutt. Ida Craig var initiativtaker for akademiet.

DELTAKERE: 12 unger deltok på den første utgaven av «Sommerakademiet», der kun en av dem var gutt. Ida Craig var initiativtaker for akademiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kongsvinger: For første gang arrangerte Victory Dance sommerakademi, der 12 deltakere i ulike aldere og med ulik erfaring fikk lære seg nye dansestiler.

DEL

Danseklubben Victory Dance arrangerer i disse dager sommerakademi, som er en dansesamling der barneskoleelever får lære seg seks forskjellige dansestiler.

– Sommerakademiet er som for eksempel fotballskolen, bare at det handler om dans. Det er det første året vi prøver dette nå, og vi er 12 påmeldte så det synes jeg er en fin start. Da vet vi at det er barn som er interessert i å være med, så da kommer vi til å kjøre i gang igjen neste år også, sier initiativtaker Ida Craig.

De forskjellige dansestilene barna skal lære seg, er: Hip Hop, Lyrisk Jazz, Breakdance, Disco, Freestyle og Showdance. I tillegg til dans er det også mye lek og moro, som for eksempel ansiktsmaling.

– Vi hadde i utgangspunktet tenkt å dele opp i to grupper, men siden vi bare ble 12 valgte vi å ha alle i en gruppe. Vi har assistenter som sørger for at alle henger med, og det har fungert veldig bra til nå, forteller Craig.

Sommerakademiet er på totalt tre dager denne uka, fra mandag til onsdag. Hver dag skal barna lære seg koreografi til to dansestiler, og til slutt danse for foreldrene.

Mange jenter

I gruppa var det hele 11 jenter, og kun en gutt. Men det er ikke bare negativt å være den eneste gutten sammen med 11 jenter.

– Det var litt rart i begynnelsen å være eneste gutt, men nå er det bare stas. Men jeg skulle ønske at det var flere gutter med, sier Eskil Johansen på 12 år.

Eskil har drevet med dans siden han var tre år gammel, og det er virkelig blitt hans lidenskap.

– Det som er gøy med dans, er at du kan høre på musikk og bevege som du vil. Jeg har lyst til å være med på sommerakademiet flere ganger, sier Eskil, som har vært med i Victory Dance siden han var fem år.

Håper å få med flere

Aldersspennet er stort, og det samme er danseerfaringen barna har.

– Det legges helt på nybegynnernivå, så du må ikke ha danset før for å delta her. Det er flere som er med som aldri har danset før, sier Craig.

Dette er den første utgaven av sommerakademiet, og Craig håper flere barn ønsker å være med neste gang.

– Neste år håper jeg vi kan øke antall deltakere, så vi kanskje kan dele oss opp i to grupper. Jeg kommer til å gjøre en evaluering etter endt sommerakademi, og eventuelt gjøre noen endringer til neste år. En ting er at jeg må er å kjøpe mer mat, siden de spiser mye! ler Craig.

Hun gjorde det meste selv, men hun fikk god hjelp av de rutinerte danserne i klubben.

– Jeg har med meg mange av de aktive konkurransedanserne med som hjelp, og det vet jeg mange av de små syns er stas. De kjører oppvisning, og viser de forskjellige dansestilene som vi kan tilby. Og da sitter de små med stjerner i øynene, sier Craig med et smil.

Artikkeltags