Til sammen to forestillinger er til nå utsolgt. Ekstraforestillingen settes opp søndag kveld.

- Det har vært et skikkelig trøkk etter billetter. Dagny Juels liv er en særegen historie som folk blir nysgjerrige på. Bare det å bli skutt og dø i Tbilisi, det er så spesielt alt sammen, sier produsent Lisbet Frøystadvåg i Naust Music.

Hjemme hos Dagny

Den 8. juni 2017 var det 150 år siden forfatteren, pianisten og kulturarbeideren Dagny Juel ble født i Kongsvinger. Hun vokste opp i Rolighed, det som i dag er Kvinnemuseet i Kongsvinger.

Dagny Juel levde livet sitt nesten som det skulle vært en opera. Det har inspirert komponist og regiansvarlig Henning Sommerro.

- Mellom hennes egne tanker i form av dikt, leses og dramatiseres i korte drag hennes livshistorie som er bygget på sitater fra hennes egne brev, prosalyriske tekster og skuespill, forklarer han.

Fire forestillinger

Her ser du "Dagny - en operakabaret" i Kvinnemuseet:

  • Lørdag 16. september 15.00 (utsolgt urpremiere)
  • Lørdag 16. september 20.00
  • Søndag 17. september 14.00 (utsolgt)
  • Søndag 16. september 19.00 (ekstraforestilling)

2 x Gimse på scenen

Sanger og skuespiller Tora Augestad har rollen som Dagny. Trioen som spiller, er fiolinisten Marianne Thorsen, pianisten Håvard Gimse og cellisten Øyvind Gimse, mens Espen A. Furuseth er fortelleren. Øivind Roos, leder i Teater i Glåmdal, er instruktør for Furuseth og har en finger med i spillet på både lyd og lys.

Det er for øvrig meget sjeldent å se brødrene Gimse spille sammen og på samme scene i sin gamle hjemby.

Før-konsert med Håvard

- Det blir en pre-konsert med Håvard Gimse før alle forestillingene, opplyser produsent Lisbet Frøystadvåg.

- Skoleforestillingen "Dagny - en operakabaret" går i Rådhus-Teatret mandag for distriktets ungdomsskoleelever, men da uten pianokonserten til Gimse, legger hun til.

Dagnys egne ord

- "Dagny" er en sangsyklus med dramatiserte innspill,  derav begrepet "operakabaret", opplyser komponist Henning Sommerro.

- Tekstgrunnlaget er 8 av de 14 diktene Dagny Juel skrev. De inneholder mange av hennes følelser de 34 årene hun fikk leve, legger han til.

Det store, lille livet

- "Dagny - en operakabaret" er en fysisk liten oppsetning med enkle virkemidler – men forhåpentligvis har den overbevisende kraft! Det er plass til 90 personer om gangen i salen i Kvinnemuseet, sier produsent Lisbet Frøystadvåg.

Produksjonen er støttet av SpareBank1, Fritt Ord, Kongsvinger kommune, Teater i Glåmdal, Hedmark fylkeskommune og Kvinnemuseet.

Billetter bestilles på Rådhus-Teatrets web-portal eller i Servicetorget i Kongsvinger kommune.