Et herlig spetakkel

SKIKKELIG SPETAKKEL: The Contenders og Sears Crossing avsluttet sammen, og da ble det skikkelig blått spetakkel.

SKIKKELIG SPETAKKEL: The Contenders og Sears Crossing avsluttet sammen, og da ble det skikkelig blått spetakkel. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En Contenders-fan kom helt fra Porsanger for å oppleve Blått spetakkel på Flisa. Og mange blant de 330 publikummerne i Rådhuskinoen kulturhus fikk en nyfavoritt – Sears Crossing fra Elverum.

DEL

I begge bandene spiller gitaristen som gjorde det sterkt i blues-VM, Arnfinn Tørrisen. Han var på hjemmebane på scenen i rådhuset på Flisa. Bare noen titalslmeter bortenfor scenen holder han til daglig orden i arkivet. Mellom Sears Crossing og Contenders myket Levi Henriksen med sitt band opp en kveld med ekstremt trøkk.

Sears Crossing, The Contenders og Levi Henriksen med Babylon Badlands fikk rådhuskinoen til å rocke. Video: Britt-Ellen Negård

Og til slutt klarte et begeistret publikum å slippe applausen løs. Solungene må ofte overbevises noen timer før de kaster hemningene og tar fram trampeklappet. Men det kom for fullt da Sears Crossing og Contenders avsluttet sammen. Da var det blå spetakkelet fullkomment.

– Noe å være stolt av

En av de begeistrete etter konserten, og som ga klart uttrykk for det, var Kjell Ivar Berget fra Våler.

– Dette var nok et eksempel på at Solør har mye å være stolt av. Med et slik arrangement får vi også oppleve det så sterkt at vi skjønner at vi har mye. Nå gjelder det for alle tre kommunene å arrangere mer av dette slaget, sa Berget etter konserten.

Alle som hørte han, var enig. Et publikum på 40 år pluss ville egentlig ikke at denne kvelden hadde en slutt. Nå venter de bare på at det skal komme mer.

BEGEISTRET: Sears Crossing fra Elverum med initiativtaker til Blått spetakkel, Arnfinn Tørrisen begeistret solungene.

BEGEISTRET: Sears Crossing fra Elverum med initiativtaker til Blått spetakkel, Arnfinn Tørrisen begeistret solungene. Foto:

– Det vil det nok også gjøre, uten at vi har noe klart og bestemt i øyeblikket. Men oppslutningen denne kvelden viser at vi bare må ta opp igjen tråden og fortsette med slike kvelder, sier Odd Skramstad, som trekker i trådene i Rådhuskinoen kulturhus.

– Veldig artig at det kom så mye folk. Det var ekstra inspirerende, og jeg tror det var et godt sjakktrekk å åpne opp plassen foran scenen slik at det ble mingling der, sier Andreas Holø i Sears Crossing.

Skal spille mer

På scenen igjen etter tre års pause var The Contenders med brødrene Bjørn og Stein Kulseth fra Sønsterud, Odd Erik Fleischer fra Gjesåsen, Arnfinn Tørrisen og Per Ivar Stræte fra Flisa, for kvelden forsterket med to saksofonister på flere låter.

GJESTER: Levi Henriksen med Babylon Badlands spilte for et fullsatt kulturhus.

GJESTER: Levi Henriksen med Babylon Badlands spilte for et fullsatt kulturhus. Foto:

Bandet har skrevet om alle sine gamle tekster til norsk, og de nye er også på morsmålet. I tillegg har bandet lagt an en litt røffere stil med hell. Det er blitt en suksess, men man kjenner godt igjen Radioland med norsk tekst.

– Vi kommer nok til å spille mer framover, ser det ut til. Blant annet kommer vi til «Helt ville dager i Gjesåsen» på Skansen i mai, forteller Bjørn Kulseth.

En skikkelig fan av bandet var også på plass i salen lørdag kveld. Inger Johanne Enger fra Porsanger med sterke slektsbånd til Åsnes fikk en opplevelse hun ikke glemmer tidlig.

– Søskenbarnet mitt, Trond Kneppen, ordnet billett, og da var det bare å dra. Jeg kommer kanskje til Skansen i sommer også, sier hun.

Artikkeltags