Circle K setter opp listeprisen på bensin til 17,34 kroner literen, høyere enn den rekordhøye prisen fra forrige uke - og dermed den dyreste noensinne.

Circle K satte opp listeprisen til 17,24 kroner sist torsdag.

Listeprisen er den maksimale prisen en bensinstasjon kan ta for bensinen eksklusive transportkostnader. Pumpeprisen kan dermed være en god del lavere.

De høye bensinprisene kommer i lys av en stigende oljepris, amerikanske sanksjoner mot oljeproduserende land som Venezuela og Iran, samt uro i Libya. OPEC og samarbeidslandene har siden nyttår gjennomført produksjonskutt for å øke oljeprisen.

Mandag klokken 10.00 koster et fat brentolje 71,78 dollar per fat.

Store deler av prisen skyldes avgifter, og finansminister Siv Jensen har allerede blitt kraftig kritisert for den skyhøye prisen.

- Jeg mener prisene nå, som er historisk høye, er helt i øvre sjikt av folks tåleevne. Det er en stor ekstrakostnad for folk og næringsliv i distriktene, men også for dem som har dårlig økonomi. Når bensinpumpen teller nesten 20 kroner literen, er det mange som må betale opp mot 1.000 kroner for å fylle drivstoff, sa stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) til Nettavisen Økonomi i forrige uke.