Gå til sidens hovedinnhold

Thon-hotellet stenges og blir kjøpesenter

Artikkelen er over 4 år gammel

CHARLOTTENBERG: Thon-hotellet i Charlottenberg legges ned og blir bygget om til kjøpesenter. I stedet vil Olav Thon utvikle vertshuset på Tallmon.

Thon hotell i Charlottenberg med 150 rom og cirka 30 ansatte skal legges ned.

– Jeg ser ingen annen løsning. Det har ikke vært noen økonomisk suksess. Jeg har samtidig kjøpt vertshuset på Tallmon som har 20–30 rom. Det er mulig at jeg utvider det med noen av hotellmodulene fra Thon hotel-bygget, sier Olav Thon til nwt.se


Hotellet ble åpnet i 2008, men har hatt dårlig lønnsomhet.


– Arealene vil i stedet bli ombygget til kjøpesenter og vil gi et forretningsareal på ytterligere 5000 – 10.000 kvadratmeter, sier Olav Thon.

Han har investert cirka 100 millioner kroner i det 10 000 kvadratmeter store hotellkomplekset som blant annet hadde fokus på konferanser.

Men virksomheten har gått med underskudd, og til høsten stenger hotellet, som har 150 rom, 400 senger og omkring 30 ansatte.

Thon ser at det fortsatt er stor interesse for å etablere flere forretninger i senteret i Charlottenberg, Mye større enn da han etablerte seg for noen år siden.

Olav Thon-gruppen planlegger ifølge Nya Wermlands-Tidningen en ny bilvei og bru over Vrångsälven så det blir lettere å ta seg over fra kjøpesenteret på Tallmon og den nye delen nord for elven uten å kjøre ut på 61:an. Saken ligger til behandling hos myndighetene.

Olav Thon-gruppen arbeider samtidig for å skape enda et handelsområde i på den gamle LBC-tomten i Charlottenberg. Først ut til å etablere seg er Biltema med en 7000 kvadratmeter stor forretning. Thon regner med ytterligere tre store kjeder på dette området, skriver nwt.se

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.