I august var 1. Grue speidergruppe på en mindre leir på Oddheim, ved Lutnes sør i Trysil. Med utsikt mot grensa og flott natur møttes tre speidergrupper med mål om å bli enda bedre kjent med hverandre. Her var programmet fullt av forskjellige aktiviteter, blant annet spikking, matlaging, haik med også bålkos og bading.

– Siden vi i 1. Grue byttet krets fra Glåmdal krets til Hedmark krets i 2021 har vi ikke fått ordentlig kontakt med de nye gruppene. Egentlig var vi invitert til Spejdernes Leir, en leir med cirka 40 000 speidere i Danmark, men valgte heller å lage en lokal leir. Målet var å komme i bedre kontakt med speidere i vår krets, både speiderne og lederne, sier troppsleder i 1. Grue, Tommy Larsen.

1. Grue Speidergruppe er en gruppe med 60 medlemmer som driver med aktiviteter året rundt, ute som inne. Speidermøtene holdes ute, uansett vær. Møter vil starte opp i forbindelse med skolestart. Formålet til speideren er å «utvikle mennesker til sjølstendighet og til å ta ansvar i samfunnet», siteres fra speiderforbundet sine nettsider.