Gå til sidens hovedinnhold

Får nytt datterselskap: Ø.M. Fjeld blir en av Østlandets største byggentreprenører

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Ø.M. Fjeld AS overtar som største eier i Asker Entreprenør. I 2017 vil Kongsvinger-selskapet få en omsetning på nærmere 2,5 milliarder kroner og omkring 500 ansatte.

– Det største oppkjøpet vi har gjort noen gang, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld AS til Glåmdalen.

– Hva snakker vi om i kroner og øre?

– Beløpet er konfidensielt, så det kan jeg dessverre ikke si noe om, svarer Kvinge.

Uansett er det altså snakk om en betydelig satsing. Kongsvinger-firmaet konstaterer at man nå går fra å være en tung innlandsentreprenør til å bli en ledende østlandsentreprenør.

Asker Entreprenør omsetter for rundt 750 millioner kroner i 2016. Med omsetningen fra det nye datterselskapet ventes Ø.M. Fjeld-konsernet å omsette for nærmere 2,5 milliarder kroner neste år.

Til sammen vil konsernet sysselsette rundt 500 ansatte.

Løfter blikket

Samtidig utvides det geografiske markedet med tre store regioner i randsonen av Oslo, og samlet vil selskapene være til stede i fylkene Oslo, Akershus, Oppland, Hedmark, Østfold og Buskerud, går det fram av en pressemelding fra Ø.M. Fjeld AS.

– Veldig moro at vi kan få til noe fra Kongsvinger. At man kan løfte blikket litt og se ut, er viktig også for våre regionen, sier Kjell Bjarte Kvinge til Glåmdalen.

– At vi kan bli sterke rundt hele Oslofjorden er viktig, og har vært et klart mål, fortsetter direktøren.

Avtalen som ble signert på Kongsvinger nylig, innebærer altså at Ø.M. Fjeld rykker høyt opp på listen over de aller største byggentreprenørene på Østlandet. Entreprenørselskapet Ø.M. Fjeld overtar 60 prosent av aksjene, og dagens aktive eiere i Asker Entreprenør blir med videre med en eierandel på 40 prosent.

Tidligere hovedaksjonær Stryken & Gudbrandsen går ut av virksomheten.

Fakta om Ø.M. Fjeld AS / ØMF Holding AS

  • Ø.M. Fjeld er et familie- og medarbeidereid entreprenørselskap med hovedkontor på Kongsvinger.
  • Selskapet ble etablert i 1948 og har ca. 350 ansatte. Entreprenørvirksomheten vil omsette for ca. 1,5 milliarder kroner i 2016. Dette omfatter også datterselskapene Wito og Evensen & Evensen.
  • Ø.M. Fjeld utfører byggeprosjekter i Hedmark, Lillehammerregionen og på Romerike med hovedtyngden på Jessheim/Gardermoen. Kundene er private og offentlige utbyggere.
  • I tillegg utvikles prosjekter i egenregi gjennom Ø.M. Fjeld Utvikling i tett samspill med gode samarbeidspartnere.
  • Gjennom ØMF Holding er konsernet en av hovedeierne i KB Gruppen Kongsvinger, som er et investeringsselskap innenfor bygg- og anleggssektoren. I gruppen inngår blant annet entreprenørselskapene BRG i Kristiansand og Christie & Opsahl i Molde/Ålesund. 
  • ØMF Holding er også nest største aksjonær i AF Gruppen med en eierandel på ca. 15,62 %.

 

– Med Asker Entreprenør på laget dekker vi nå hele Østlandet, og vi får dermed en solid organisasjon som både gir fleksibilitet og økt konkurranseevne, sier administrerende direktør i Ø.M. Fjeld, Kjell Bjarte Kvinge.

– Langsiktig eier

Han beskriver Asker Entreprenør som et svært veldrevet og godt organisert selskap som har hatt en imponerende utvikling de siste årene. Kvinge understreker derfor at intensjon er å utnytte mulighetene som oppstår når to gode selskaper samarbeider, ikke å forandre på noe som allerede fungerer godt.

– Selv om Asker Entreprenør blir en viktig del av Ø.M. Fjeld-konsernet, legger vi stor vekt på å ta vare på den lokale forankringen og identiteten til selskapet.

– Vi skal altså tilføre mer enn finansiell kraft. Ikke minst styrker vi evnen til å håndtere store og krevende prosjekter for de aller største kundene over hele østlandsområdet, forklarer Kvinge i pressemeldingen. 

– Vi ser også at den kraftige veksten i Asker Entreprenør har skjedd på en kontrollert og overbevisende måte. Jeg er derfor sikker på at vi i Ø.M. Fjeld vil ha mye å lære av alle de dyktige medarbeiderne i Asker Entreprenør, framholder Kvinge.

– Åpner muligheter

Daglig leder Arild Finstad i Asker Entreprenør, som fortsetter som daglig leder, er i likhet med Kvinge svært tilfreds med å ha bidratt til et av årets største eierskifter i byggebransjen, ifølge pressemeldingen.

– Vi ser veldig fram til å få Ø.M. Fjeld inn som en ny, aktiv eier, sier han.

– Selskapet tilhører et av landets mest attraktive nettverk av virksomheter innen bygg og anlegg, og ledelsen har i tillegg signalisert at de vil være en langsiktig og offensiv samarbeidspartner. Dette åpner for en lang rekke nye muligheter, og vil gi oss tilgang til ressurser og kompetanse som vi ikke har i dag, sier han.

Fakta om Asker Entreprenør AS

  • Asker Entreprenør er en byggentreprenør med virksomhet på det sentrale Østlandet.
  • Selskapet har hovedkontor i Asker og avdelingskontorer på Hagan i Nittedal og i Moss. Selskapet ble etablert i 1990, den gang under navnet Sandbækken Entreprenør AS, og skiftet navn til Asker Entreprenør AS i 1997. 
  • I 2010 kom dagens 40-prosenteiere inn i selskapet, og de har utviklet Asker Entreprenør til å bli et stort og solid selskap med nærmere 140 ansatte, og en omsetning på 750 millioner i 2016. 
  • Asker Entreprenør oppfører et bredt spekter av byggeprosjekter for både private og offentlige utbyggere.

 

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.