Grensehandelskjeden Eurocash, med sju butikker langs grensen til Norge, kjøper Eda Supermarket i Charlottenberg og styrker dermed sin tilstedeværelse i Värmland med en betydelig større og mer moderne butikk. Overtakelsen skjer 4. oktober.

Dette skriver Eurocash i en pressemelding.

– Grensehandelskjeden Eurocash har signert avtale med Eda Supermarket om å kjøpe den rundt 5300 kvadratmeter store butikken i Charlottenberg, like ved norskegrensen i Eda kommune i Värmland.

– Charlottenberg er et veletablert og voksende marked for norske grensehandelskunder. Eda Supermarket, som nå er omgjort til Eurocash-butikk, har en utmerket beliggenhet og er den første dagligvarebutikken du møter når du krysser grensen fra Norge.

– I forbindelse med overtakelsen legges dagens Eurocash-butikk i Eda ned. Tidspunktet for dette er foreløpig ikke fastsatt, bekrefter Eurocash i pressemeldingen.

– Det føles veldig godt å kunne tilby kundene våre i Charlottenberg en ny, stor og moderne Eurocash-butikk, ombygd etter vårt nye konsept og med et sortiment som er spesielt tilpasset grensekunden, sier Johan Svensson, administrerende direktør i Eurocash.

– Eurocash har i lengre tid vært på jakt etter et nytt sted for å bygge en større og mer moderne butikk i Charlottenberg. Nå velger de å anskaffe en eksisterende butikk i stedet, som er mer enn dobbelt så stor som dagens Eurocash-butikk.

– Det er en hyggelig og veletablert butikk med god tilgjengelighet og sjenerøs parkering. Den manuelle deltelleren vil forbli på plass for best mulig å møte kundenes behov. Vi har også ideer om hvordan vi kan videreutvikle stedet slik at det blir et attraktivt og naturlig stoppested for grensehandelskunder, med alt de trenger, sier Johan Svensson i pressemeldingen.

Butikken skal i løpet av slutten av 2022 gjennomgå en ombygging for å stå ferdig etter Eurocash sitt nye butikkonsept. I dag jobber rundt 40 ansatte ved Eda Supermarket, som alle får tilbud om ansettelse i Eurocash. De ansatte i dagens Eurocash-butikk flytter også til den nye butikken.

– Dette er nok et steg for Eurocash i arbeidet med å lede og utvikle grensehandelen. Vi brukte tiden under pandemien til å utvikle et enda sterkere butikkonsept og modernisere butikkene våre. Målet er å, med et tydelig og sterkt kjedetilbud, være der kunden etterspør grensehandel og gjøre det enkelt for norske kunder å kjøpe god mat til lavest pris, sier Johan Svensson i pressemeldingen.