I en artikkel i Østlendingen 30. april fortalte Arne Fredheim, direktør i Hedmark Trafikk, at på de inneklemte dagene i mai vil skolebussene gå som på en vanlig skoledag, selv om det er skolefri.

– Dette gjelder skolebusser/minibusser, som regnes som lokallinjer. Det er bare disse rutene som kjøres. Skoletransport som utføres med taxi blir ikke kjørt, understreker Fredheim etter at det har framkommet påstander om at et kjøres tomme drosjer til og fra skoler i Hedmark når det er skolefri.

Skolebusser viktige for lokaltrafikken

Mange steder i fylket er skolebussene viktige for lokaltrafikken. For ikke å lamme lokaltrafikken opprettholder nå selskapet trafikken på elevenes fridager.

– Det at det ikke skal være innskrenkninger i rutetilbudet på de inneklemte dagene i mai i år, er en oppfølging av tiltaksplanen for Hedmark Trafikk, som fylkestinget har vedtatt, og oppdragsbrevet fra fylkesrådet til Hedmark Trafikk, sier Fredheim.

Siste år med full stopp i pinsen?

Hedmark Trafikk innstiller alle ruter 1. pinsedag (20. mai) og pinseaften (19. mai) etter klokka 16. I påsken gikk det ingen busser skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag. 2018 kan være det siste året med denne typen omfattende innstillinger.

– Foretaket har hatt som policy i mange år at busstrafikken innstilles i både pinsen og påsken, i tillegg til innstillinger i jule- og nyttårshelgen. Foretaket vil vurdere sin praksis på dette området innenfor de midlene vi har til rådighet, har Fredheim tidligere opplyst til Østlendingen.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.