Gå til sidens hovedinnhold

BUA får 50.000 kroner til innkjøp av nytt utstyr: – Dette er stort for oss!

Artikkelen er over 1 år gammel

Bruktbutikken ved Frivilligsentralen i Åsnes har hatt et godt år. Nå gir de ut midler fra overskuddet til forskjellige virksomheter i bygda. Barn, unge, aktivitet (BUA) får 50.000 kroner til innkjøp av mer utstyr til utlån.

– Dette er stort for oss. Pengene kommer virkelig godt med. For vi erfarer at vi trenger mer utstyr, ikke minst alpinutstyr. Det var stor pågang etter det sist vinter, og vi regner med at det blir slik denne vinteren også. Derfor vil mye av denne gaven gå til innkjøp av slik utstyr, sier prosjektleder for BUA i Åsnes, Erik Aagaard.

Skal ut igjen

Bruktbutikken ved Frivilligsentralen går bedre enn noen gang. Det betyr mer penger i potten til utdeling til forskjellige virksomheter.

– Folk er flinke til å gi forskjellige ting til bruktbutikken. Det er høy standard og kvalitet på det meste. Det er bra at slikt kan bli tatt vare på og brukt om igjen. Folk skal også ha ros for at de er blitt flinkere til å sortere vekk ting som ikke er av så bra kvalitet lenger, sier daglig leder ved Åsnes Frivilligsentral, Geir Toverud.

Styreleder i Frivilligsentralen, Gunvald Bysveen, sier det er både godt og flott å kunne gi tilbake til bygdas folk av det bygdas folk har gitt til Frivilligsentralen.

– Når vi deler ut igjen som nå til BUA, er eneste kriteriet at pengene går til å skaffe mer utstyr til BUA, noe som igjen gir flere av dem som har behov for å låne utstyr, får et enda bedre tilbud, sier Bysveen.

Mange låner

BUA i Åsnes, som har tilhold i biblioteket og har åpent to ettermiddager i uka, er blitt en suksess. Utvidet åpningstid er under fortløpende vurdering. Det er mange som låner. I sommer har det vært stor pågang på sykler og kanoer. Og etter at det ble bygd frisbee-golfbane på Myrmoen, har det vært til tider enorm pågang etter så vel frisbeer som kurver.

–Det har rett og slett vært en frisbeebølge. Stadig flere har ønsket å prøve seg på det. Vi har skaffet en del utstyr, og det har vært mye utlånt i sommer. Ellers har det dreid seg om sykler, kano, telt, soveposer og liggeunderlag. Jeg har inntrykk av at folk er godt fornøyd med BUA-opplegget vårt, sier prosjektleder for BUA i Åsnes, Erik Aagaard.

Daglig leder ved Frivilligsentralen og styreleder ved samme sted, henholdsvis Geir Toverud og Gunvald Bysveen, forteller om gode tilbakemeldinger når det gjelder BUA.

– Derfor ønsker vi å støtte opp under dette. Vi har i våre statuetter at vi skal gi tilbake til befolkningen i Åsnes, og da synes vi dette er en fin måte å gjøre det på, en virkelig fin måte å bruke av bruktbutikkens overskudd, sier de.

Kommentarer til denne saken