Gull, sølv og kjendiser

LANDSTURNERING: Brane Tigers tok både gull og sølv under Landsturneringen på Jessheim i helga som var. Her fra banketten på lørdag.

LANDSTURNERING: Brane Tigers tok både gull og sølv under Landsturneringen på Jessheim i helga som var. Her fra banketten på lørdag. Foto:

ULLENSAKER: Brane Tigers gikk helt til topps i Landsturneringen i håndball. Fotballgutta tok sølv.

DEL

Landsturneringen i håndball og fotball er landets største arrangement for utviklingshemmede, og arrangeres hvert år i månedsskiftet august-september.

I år var turneringen lagt til Jessheim, og både håndball- og fotballaget kan være stolte over innsatsen i helga som var.

Ubeseiret

Håndballaget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. I finalen ble MHI slått 9–5. Det var det samme laget de slo for to år siden. Da vant håndballgjengen Landsturneringen for første gang.

I år gjentok de altså bedriften.

– De aller fleste tegnet seg på scoringslista. I tillegg sto keeperen vår, Thomas Bergseter, som en vegg i mål, sier Nina Tomteberget.

Hun trener laget sammen med Toni Sjøenden.

– I helga var det samhold og spilleglede som sto i fokus. Det var mange som tok ansvar og sørget for å få fram det beste i laget, sier hun.

Åpningsshow

På tribunen satt fotballgutta og fulgte spent med.

– Støtten var uvurderlig, både fra fotballgutta, foreldre og andre med tilhørighet til laget.

Fredag var det duket for åpningsshow med Alex Rosén, Katrine Moholt og datteren Evelina.

Lørdag var det bankett med tidligere landslagsprofil Erik Thorstvedt som konferansier, før KåL spilte opp til dans.

Også fotballgutta la ned en solid innsats. De endte til slutt på andreplass og sikret seg med det sølvmedalje.

– Både håndball- og fotballgjengen koste seg veldig sammen. Det har vært godt samhold i løpet av hele helga, og vi er veldig stolte, sier Nina Tomteberget.

Artikkeltags