Det er den amerikanske nettavisen for teknologi, The Verge, som meldte nyheten først. De skriver at alle Boses butikker i Europa, Nord-Amerika, Australia og Japan skal stenge. Selskapet er kjent for sine høytalere og hodetelefoner. Grunnen til nedleggelsen skal være at stadig flere kjøper produktene på nett.

Den norske avdelingen har tidligere hatt hovedkontor på Kongsvinger. På Google er selskapet oppført som stengt på permanent basis. Det er likevel lite dramatikk i vente for de norske ansatte. Det forsikrer sjefen for Bose Norge, Ola Storbråten fra Nord-Odal.

- Vi har ingen egne butikker, og våre norske ansatte jobber opp mot kjedene som selger produktene våre, forteller han til Glåmdalen. De ansatte jobber hjemmefra etter at de slukket lyset i lokalene på Kongsvinger festning for halvannet år siden.

- Det betyr at våre ansatte fortsetter som normalt og blir ikke berørt av endringene internasjonalt., understreker han. Det er ti årsverk knyttet til det norske firmaet, ifølge proff.no.

The Verge skriver at det er snakk om 119 butikker som vil bli lagt ned, og at det vil ramme flere hundre ansatte. Overfor The Verge vil ikke Bose oppgi noe eksakt antall ansatte som vil miste jobben.

Elkjøp og Power vil fortsatt selge produkter fra Bose, skriver tek.no.