Prisfall på Kanariøyene

I forstedene til Las Palmas er det nå mulig å gjøre et boligkupp.

I forstedene til Las Palmas er det nå mulig å gjøre et boligkupp. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du på jakt etter feriebolig? Da kan Kanariøyene være stedet. Her har det vært en dramatisk prisnedgang de siste årene.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Prisnedgangen siden de tre første månedene i 2008 er på hele 25,3 prosent, ifølge prisindeksen Imie som publiseres av boligtakseringsfirmaet Tinsa.

I første kvartal 2012 gikk prisene ned seks prosent i forhold til første kvartal 2011, skriver Canarijournalen.

Men er du ute for å handle feriehus på Kanariøyene, er det ikke sikkert du får i tak i drømmeboligen .

Statistikken viser nemlig også at prisene på de mest populære boligtypene i de mest ettertraktede boligområdene, ligger på omtrent samme nivå som for fire år siden.

På Gran Canaria er det først og fremst Siete Palmas og Tamaraceite, forsteder i Las Palmas, som trekker ned statistikken.

Der kan du nå finne boliger til 75.000 euro (ca 570.000 kroner). For fire år siden kostet de samme boligene 130.000 euro.

Det tilsvarer drøyt 980.000 kroner i dag, men kronen er nå sterkere i forhold til euroen enn for noen år siden. For oss nordmenn er derfor prisen på disse boligene i realiteten halvert i løpet av fire år.

I noen områder på sørøstsiden av Gran Canaria er det også mulig å gjøre boligkupp i vår. Det gjelder steder som Vecindario, Doctoral og Carrizal, hvor andelen utenlandske beboere har vært høy.

Mange av dem har forlatt Gran Canaria under krisetidene og reist tilbake til sine hjemland. Det har ført til at det fins mange usolgte boliger, og flere av dem ble bygd under byggeboomen sent på 1990-tallet.

I Las Canteras-området og bydelene Vegueta og Triana i Las Palmas er prisnivået derimot like høyt nå som for fire år siden (i euro).

Fuerteventura og Lanzarote har hatt den største prisnedgangen på Kanariøyene de siste to årene.

Der går befolkningen tilbake, og tilbudet er for tiden større enn etterspørselen, skriver Canarijournalen.

Selv om prisene har falt mye i gjennomsnitt på Kanariøyene, er nedgangen likevel lavere enn de fleste steder i Spania. (ANB)

Artikkeltags